פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר
  • יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה
  • בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים
  • הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים 2007-2008
  • הרכב קרקע: חוואר גירי-חרסיתי כחלחל
  • אלכוהול: 14.5%
  • מחיר מומלץ: 85₪
  • חשוב לדעת: לאוורר כשעה לפני השתיה, לצנן מעט 16 מעלות, לשתות 2019-25
  • ללגום ליד… פסטה ברוטב ראגו, צלי כבש, סטייק. מהנה גם לבדו

לאנגה נביולו הוא הפתרון של יקבי פיימונטה לנטיעות הצעירות של כרמים עם גפנים שלא התבגרו דיין כדי להניב את הפרי הדרוש להפקת ברולו או ברברסקו. זה ממש אוקסימורון: להפיק מאותן גפנים, שפריין הופך ליינות איקוניים שדורשים יישון ממושך, יין צעיר לשתייה מוקדמת. הסגנון הוא לרוב בהתאם, נביולו צעיר, טאני וחמצמץ יותר, ומוכן לצאת לשוק לרוב אחרי שנתיים, בזמן שהתותחים הכבדים מתיישנים ביקב. אצל קא׳ דל באיו מצאו פתרון אפילו פרקטי יותר: גרסה צעירה ממש והדוקה, בסגנון יותר מודרני ובעלות נגישה יותר. זה למעשה מופע שונה של הקטגוריה והזן, שמוותר מראש על מראית של ״בייבי ברולו״, יין שרואה נירוסטה בלבד. הבקבוק הספציפי הזה בן שנתיים והוא עדיין צעיר, אבל כבר עכשיו מתגלה בו עוצמה מרוסנת, בשומת פרחונית ופרי מפתיעים בנגישותם. יש כאן חספוס מסוים, אבל ההישג יפה – נביולו צעיר שאפשר ליהנות ממנו בחלון זמן קצר מאוד באופן יחסי. יש כאן לא מעט אלכוהול שמוסיף מעט גוף, והחספוס משתלב בעוצמות המדודות של הפרי הצעיר. היין נעים לשתייה כמו שהוא, אבל ילווה בשרים קלים ומאכלים צמחוניים עם טעמי אוממי. אפשר אפילו לחכות איתו שנה-שנתיים כדי לעגל את החספוס.

רשמי טעימה – בציר 2022, נטעם 2024: צבעו ארגמן כהה. הוא מתחיל נהדר באף, עם פרי אדמדם, ניחוח אדמה רטובה, מעט חלודה ובישום מתובל. בחיך החומציות היא החלק הכי פחות בשל, הטאנין מחוספס אבל עובר, והפרי נגיש ובעל אורך.

יינות מומלצים

לאנגה נביולו צעיר וחריג בקטגוריה, חמצמץ ומאוזן, ״בייבי ברברברסקו״ מוצלח ומומלץ לחובבי פיימונטה

לעתים נדמה שהדומיננטיות המפותחת והגוברת של פיימונטה בעולם היין וגם בקרב החובבים המקומיים, יחד עם היצרנים המובילים והנחשבים שקובעים את הטון, משאירים מעט מדי מקום ליצרנים וליינות הצנועים יותר. והיין הזה הוא צעיר מאוד, צנוע יחסית, ויחד עם זאת טעים ומפגין תחכום, הוא רק די חריג בקטגוריה. קאשינה (חוות) אלברטה, היא יקב משפחתי חדש יחסית, שחקן גולף בדימוס שהחליט להפיק יינות אורגניים בברברסקו. החווה והכרמים נמצאים בכפר טרייזו, והיין הזה מופק מחלקה צעירה בברברסקו עם גפנים בנות 10-20 אחרי הסבה לכרם אורגני. היין בילה חצי שנה בחביות סלבוניות גדולות לצורך תסיסה מלולקטית והתיישנות קצרה שתרמה עידון ונוכחות עץ מאוד ברקע. גם הבציר במקרה זה רק בן שנתיים היום. הקסם שמתחולל כאן הוא אוקסימורון בין חומציות דומיננטית צפויה ועומק מאזן שעולה מתחתיה, וקצוות פתוחים של העולם הישן. בין הורדים, העץ המתקתק, המנטה והאדמה המרומזת, קופץ גם פיטנגו. בחיך הפיטנגו המפתיע הזה מורגש עוד יותר, עם טאנין חי שמתלכד נהדר עם החומציות והפרי המתובל. והיין נינוח, שלם, לא מתחנף ושווה את תשומת הלב. הוא רק ישתפר בעשור הקרוב, אבל למי שפתוח לפיטנגו או משהו שמזכיר רימון - בלאנגה נביולו צעיר - מומלץ לנסות.

לפרטים ורכישה »
קשינה אלברטה לאנגה נביולו Cascina Alberta Langhe Nebbiolo המחיר המקורי היה: ₪109.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪95.00.

ברברה בגרסה מודרנית ונגישה, בסגנון מלוטש שמשלב יפה בין מסורת לטעם בינלאומי

המשיכה ליצור יינות בעלי מאפיינים בינלאומיים היא מלכודת עבור כל יקב איטלקי שרוצה למכור יינות מחוץ לאיטליה. ביקב מרקו בונפנטה מצאו דרך יפה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה עם הברברה ד׳אסטי סופריורה ״סטלה רוסה״, בעברית כוכב אדום. מרקו עצמו הוא דור 8 במשפחה שמגדלת כרמים בבעלותה ומפיקה מהם יין, והפך בשנת 2000 למגדל יין עצמאי. שילוב העולמות הישן-חדש הושג באמצעות טכניקות מעורבות: חצי מהיין עבר השרייה קרה על השזרות למיצוי עמוק של מאפייני הפרי והחצי השני עבר מעיכה מסורתית והשרייה על הקליפות למשך 10 ימים. לאחר התסיסה חצי מהיין התיישן בחביות אלון סלבוני מסורתיות גדולות וחצי בבריק צרפתי שהקנה גוונים מקורמלים והשפעות עץ נוכחות יותר. בתוצאה הסופית יש גם נשמה איטלקית עם אדמה רטובה ומינרליות וגם ליטוש אלגנטי ומפתה עם רבדי שוקולד. הפרחוניות מוסיפה חן ליין שגם לטהרנים לא יהיה קל לעמוד בפניו.

לפרטים ורכישה »
מרקו בונפנטה ברברה ד׳אסטי סופריורה סטלה רוסה Stella Rossa Barbera d’Asti Superiore המחיר המקורי היה: ₪90.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪83.00.

ברברה ד׳אלבה רך ונגיש, מרענן במידה, שמציע אלגנטיות ופרי נעים. מומלץ לחובבי אדומים לא כבדים

באדומים רבי המוניטין (בצדק) של פיימונטה, ברברה ד׳אלבה משתרכים לא רחוק מאחורי יינות מבוססי נביולו ולפעמים מתחרים בהם. הברברה הזה מצטיין בנגישות ואיזון, עם פרי נעים ומזמין. היין בילה 4 חודשים בחביות סלבוניות גדולות לשם תסיסה שנייה והתיישנות קצרה. החומציות הגבוהה שהזן נודע בה מרוסנת כאן, ונשארת במקום בטוח מאחור, מספיק כדי לשמור על רעננות. וזה סוד קסמו של היין - אדום לא בדיוק קל, אבל גם לא כבד, שגם עם 14.5% אלכוהול לא מורגשים הוא נעים ומספק חוויית שתייה נעימה עם אופי.

לפרטים ורכישה »
קשינה אלברטה ברברה ד׳אלבה Cascina Alberta Barbera d’Alba המחיר המקורי היה: ₪89.00.המחיר הנוכחי הוא: ₪85.00.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן