פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

יתיר פטי ורדו 2011

  • יקב: כרמל מזרחי (ישראל)
  • בתמצית: פטיט ורדו זני מאוזן ונגיש, בולט בנוף המקומי, בעל עומק. מומלץ לחובבי אדומים מלאים
  • הרכב זני: 100% פטיט ורדו
  • אלכוהול: 14.5%
  • מחיר מומלץ: 150₪
  • חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתיה
  • ללגום ליד… בשרים ודגים מעושנים, גבינות מעושנות, קדירת ירקות שורש 

פטיט ורדו, אותו זן שמתבל ומוסיף צבע לממסכים בורדולזיים, משמש בהפקת יינות זניים בכמויות קטנות בכמה מיקבי ישראל (ראו הרחבה למטה). ביקב יתיר, יחידת העלית של יקבי כרמל, עבדו טיפחו את הזן בכרם ולאחר כמה שנים כממסך הגיע בציר 2011 שמצא חן בעיניהם כמו שהוא, ללא הוספת זנים משלימים. היינן ערן גולדווסר דאג לרסן את נוכחות העץ, והפרי שנבצר ממספר חלקות כרם התיישן בנפרד במגוון חביות, בערך שליש חדשות והשאר ישנות, שמהן הורכב היין שלפנינו. התוצאה מוצלחת, מאוזנת, עם ריסון בריא שלא שיתק את מאפייני הזן הקלאסיים אלא להיפך, השאיר אותם ברורים ונגישים מאוד. בנוף המקומי שמבכר גודש מאפיינים והשפעות חבית הישג זה נוצץ ממש. היין בטעימה בן 5 והוא עדיין סייח צעיר יחסית, כזה שדורש איוורור הגון כדי להציג את מלוא המורכבות והאיכות שבו, וזה מרמז שיישון יעשה לו טוב, עם חלון שתיה נוח יותר בין 2018-2020. העשייה המדויקת משאירה את השותה רענן ואת אחוז האלכוהול הגבוה בלתי מורגש. התיבול האפל והמעט מעושן כאן הולם מאכלים מעושנים בהתאם, כמו דגים, בשר וגבינות. צבעו סגול ארגמני עמוק. באף מאפיינים קלאסיים של הזן כמו תיבול אקזוטי עדין של קינמון וציפורן, פרי אדום מעט אפל, רמזים לקפה ושוקולד מריר, גרגרי יער רעננים, חלביות עדינה ונימים של אקליפטוס ודפנה. החיך רענן וטאני מבלי להיות תקיף מדי, מעט חמצמץ, עם סיומת ארוכה ומעט חלבית. פטי ורדו זני מוביל בנוף המקומי ומומלץ לחובבי אדומים ישראלים עשירים.

מאחורי היין: פטי ורדו הוא זן קטן וחשוב שמתבל ממסכים בסגנון בורדולזי הנפוצים בנוף היין הישראלי. הוא מהווה לרוב חלק קטן עד מזערי בממסך ומותיר עקבות של צבע עמוק ותיבול ייחודי, מעט אקזוטי. מתוך סקרנות ורצון לפתח יינות חדשים, גם התבלין הזה זכה בהזדמנות ל-15 דקות תהילה כיין זני, זאת אומרת לפחות 85% מממסך אדום. האתגר ביצירת פטי ורדו זני שכזה הוא לתת למאפייני הזן לבצבץ מבלי לשטוף את החיך יתר על המידה. בציר 2011 של יקב יתיר מראה איך עושים את זה נכון.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן