פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

ביקור ביקב וורטמן – ינואר 2014

אני מחבב את יקב וורטמן, ולא רק בגלל שהוא שוכן בקרבת אזור המגורים שלי ומהווה מעין גאווה מקומית. היינות הישירים ובעלי כיוון עשייה מוגדר; לא תמצאו כאן ״גוף כבד״ או ״קטיפתיות מודגשת״, אלא עידון וקלילות יחסית; וכל אלה מתבלטים בתוך תעשיית היין המתבגרת בישראל ובעיקר בקרב יקבי הבוטיק. גם הרכבי הזנים אינם שגרתיים. כל אלה מתבטאים ביינות טובים ומעלה, ועשויים היטב, שמציעים עניין, ארציות של ״עולם ישן״, טרואר ״כרמלי״ ומביאים לידי ביטוי ייננות מודרנית ופתוחה שעובדת עם אינטואציה בריאה. היקב הוא קטן וייצר 20,000 בקבוקים בשנת 2013. רובם, אגב, בלנדים, וגם ביינות הזניים נמסכו זנים משלימים לזן הענבים הראשי.

הזדמנו לביקור ביקב לרגל פתיחת חדר הטעימות החדש והיפהפה ששוכן בצמוד לבית היינן חי וורטמן בחיפה. החדר מושקע ומעוצב כמרכז מבקרים קטן ואלגנטי, וחלונות רחבי ידיים חושפים את מלוא התצפית היפהפיה הנשקפת מרכס הכרמל המערבי אל הים. היקב לא יכול היה ליפול על עיתוי טוב יותר מבחינת מזג האויר, כי קיבלנו יום אביב שטוף שמש וקסום, שרק הדגיש את התצפית הנפלאה מחדר הטעימות. היינן חי הוא אוטודידקט שמעיד כי למד את רזי המקצוע מספרות מקצועית. הוא מעדיף לשמור על היכולת לערב את הזנים בצורה המיטבית כדי ליצור את השילובים המיטביים בעיניו. יחסי הערבוב בתוך הבלנדים משתנים משנה לשנה כמו ביקבים רבים אחרים בעולם. היקב מחזיק בשני כרמים, הראשון הוא כרם נתיב אופקים הקרוי על שם הרחוב החיפאי שלמרגלותיו הוא שוכן. בכרם זה גדלים קברנה סוביניון, קברנה פרנק ופטיט ורדו. השני, כרם שפיה, נמצא בעמק שפיה הסגור מכל עבריו בהרי הכרמל וגדלים בו קריניאן, מלבק, קברנה פרנק, פטי ורדו, מרלו, גרנאש ומורבד. מעבר לכרמים הנמצאים בבעלות או חכירה לטווח ארוך,  חלק קטן מהם עדיין יוצרים תנודה שנתית קלה. שאיפת היקב היא להשיג ייצור עקבי ביין.

״אם אני מייצר קברנה סוביניון זני זה יהיה כי הרגשתי שזה נכון ליין ולא בגלל כוונה תחילה לייצר יין כזה״, אומר חי היינן. לדבריו חלה התקדמות מהירה מכפי שצפה בשוק היין המקומי, וצרכנים שפעם ביקשו רק ״קברנה או מרלו, מקסימום סירה״, פתוחים יותר כיום לטעום את הבלנדים הפחות טיפוסיים שמיוצרים תחת ידיו. יינות היקב נמכרים במספר מסעדות באזור חיפה וכן ברשתות חנויות יין שלהן נציגויות באזור. מומלץ לבקר בחדר הטעימות בתיאום מראש ולטעום את היינות, בעיקר לחובבי יין מתקדמים אבל לא רק.

יינות היקב שאהבתי במיוחד ומומלצים כאן באתר:

מבט מחדר הטעימות ביקב וורטמן אל הים התיכון (תמונות: יפעת פלד©)

 

SHARE​

תגובה אחת

  1. אכן הנוף הנשקף מ”חדר המבקרים” הצנוע מרהיב. וכך גם היינות ייחודיים בטעמם ולא דומים למשהו אחר ששתיתי (אי אפשר לומר – זה מזכיר את.. למשל)

    חבל חבל שלא מעודדים קצת יותר ישיבה במרפסת הקטנה. אני מניחה שהדבר נובע מהצמידות לבתים פרטיים. כמה כייף היה יכול להיות ביום שמשי שכשה לשבת לא רק עם כוס יין טוב לנוף עוצר הנשימה הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן