- יקב: Domaine Langlois-Chateau (סומור שמפיני, עמק הלואר, צרפת)
- בתמצית: קברנה פרנק מובחר ומלא אופי מעמק הלואר, רענן ומהנה. מומלץ לחובבי הסגנון
- הרכב זני: 100% קברנה פרנק
- אלכוהול: 12.5%
- חשוב לדעת: חובה לאוורר שעה וחצי לפני השתיה. היין זמין לשתיה עד עשור מהבציר
- מחיר מומלץ: 115₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… תבשילי דגים, בשרים מעושנים, פשטידת פלפלים. מהנה גם לבדו
סומור שמפיני הוא אזור יין נהדר בעמק הלואר המופק בו קברנה פרנק נהדר. זה שלפנינו הוא בגרסת הגפנים הבוגרות ומציע יתר עומק ביחס ליינות האזור, שהם מלאי אופי גם כך. הטעמים האפלים דורשים התרגלות, בעיקר למי שמורגל בקברנה-מרלו בלבד. היין שלפנינו נאמן לסגנון זה ולהגדרה עולם ישן. למי שאוהב קברנה פרנק ויינות עולם ישן הוא מציע שתיה מצוינת, וגם הצצה טובה לחובבי אדומים בעלי ראש פתוח. האף מבושם ונהדר, החיך עם ריכוז טעמים אופייני לאזור של אדמה ויוד לצד טעמי הפרי. האלכוהול הנמוך מבורך כמובן והוא חלק מהסגנון. צבעו ארגמן כהה יפה. באף אוכמניות, יוד, אדמה רטובה, תיבול אקזוטי עדין, שוקולד ופלפל ירוק חריף. החיך טאני ורענן, ריכוז טעמים נהדר שמתגלה במורכבותו בדומה לאף, בעל גוף בינוני עד מלא ומתמשך בסיומת אדמתית מיוחדת וארוכה. חוויה מומלצת, במיוחד לחובבי עולם ישן, רק אל תשכחו לאוורר כראוי.
מאחורי היין: סומור שמפיני (Saumur-Champigny) הוא תת-אזור במרכז עמק הלואר בצרפת הנקרא על שם שתי קומונות הנכללות בו. האזור ניחן בטרואר ייחודי שזיכה אותו באפלסיון נפרד לצד ״סומור אדום״ השכן. יינות האפלסיון מופקים בעיקר מקברנה פרנק ומיועדים לשתיה עד 5-10 שנים מהבציר. הטרואר באזור מכיל אבן גיר נקבובית הנקראת tuffeau בעלת גוונים מלבן ועד צהוב. האקלים באזור בעל השפעה קלה מהאוקיינוס האטלנטי השוכן מעבר ל-160 קילומטר של שדות נמוכים וחורש. אבן ה-tuffeau תורמת להסדרת אספקת מים לגפנים ידי אגירת עודפים לתקופות יבשות. זה חשוב במיוחד בקיץ המקומי החם שכנראה תרם לאזור שמפיני את שמו – קמפוס איגניס, או ״שדה אש”. האפלסיון נוסד בשנת 1957 וזכה להכרה במהרה, במיוחד מהאליטה פריז שמורגלים לנפוש בעמק הלואר.