פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

אורי בורי – עכו

  • כתובת: ההגנה 2, עכו
  • סגנון: מאכלי דגים ופירות ים עם פרשנות ישראלית וצרפתית בעיקר
  • בתמצית: מסעדת דגים ופירות ים מוקפדת עם אוכל מענג ולעתים מסקרן. מומלץ לאניני טעם
  • אכלנו ואהבנו: שרימפס נא, מעורב בייבי, שרימפס ים תיכוני, קוקי סן ג’אק, ניוקי תפו”א ופורצ’יני
  • תמחור: לא זול אבל האיכות מדברת בעד עצמה – 170₪ לסועד בממוצע
  • מתי ביקרנו: נובמבר 2014
  • מה נשתה: יינות לבנים רעננים מתוצרת הארץ

המסעדה שהקים אורי ירמיאס בתחילת שנות ה-90 היא אולי מסעדת הדגים ופירות הים המוכרת בארץ, בוודאי לחובבי המטבח הימי. מה שאני יכול לספר ואולי לחדש לחלקכם הוא שהיא שומרת על סטנדרט גבוה בגילה הוותיק וללא ספק ראויה להיקרא מוסד קולינרי. ויש לה אופי מיוחד, שיש בו גם איכות וגם פשטות, והוא ניכר בכמה רבדים. המסעדה שוכנת במבנה עותומאני מעט חלוד ומלא אופי. האוכל מושקע בחומרי גלם מעולים, ללא צורך בתחכום מיותר, ואפילו מרגיש מעט ביתי. מאפיינים אותו טעמים מקומיים בעיקר: לימון ושמן זית, נגיעות פלפל חריף טרי ועשבי תיבול טריים, ופה ושם גם חמאה ושמנת. הכי פיוז׳ן שתמצאו כאן הוא מעט ווסאבי. הגישה הלא מתאמצת הזו משאירה את הבמה לאוכל, שהיה נהדר בכל מנה. גם האורחות הצמחוניות בארוחה לא הופקרו והמנות שקיבלו הסבו את אותו עונג.

חוץ מהמנות הראשונות הקטנות יחסית, אורי בורי מאפשרת להזמין ״חצי מנה״ כמעט מכל תפריט העיקריות וכך לטעום ממגוון רחב שמתגמל את החיך. זהו הבסיס לארוחת הטעימות במקום, שבה מוגשים ראשונות וחצאי מנות עיקריות בסדר אקראי, כולל טעימות שאינן רשומות בתפריט הרגיל, כמו ביסק סרטנים נהדר שמוגש בספל אספרסו קטן. הטעימה המגוונת ממחישה כמה הכל טעים ועשוי כהלכה, עם תיבול מינימלי שמאפשר להקשיב לדגים ולפירות הים הנהדרים שבמרכז התבשיל.

Uri_Buri_2

הקפה והקינוח בסדר פלוס, עושים את עבודתם עבור מי שמוכרח לקנח במתוק בסוף הארוחה או קפה שיעורר לקראת הנהיגה חזרה הביתה, בעיקר בגלל החשק שמעוררת הארוחה הדשנה לשינה מתוקה. המסעדה מציעה תפריט מגוון של יינות ישראלים בלבד, והוא לטעמי לוקה בחסר: מתבקש ללוות את האוכל הנהדר לם של סוביניון בלאן מקומי טוב או כמה יינות לבנים איכותיים מאירופה, דרום אמריקה או אוסטרליה וניו זילנד. המחיר לסועד לא פעוט, אבל בהתחשב באיכות פירות הים שטעמנו, ניתן לומר שהוא מובן.

החוויה הצרובה של הארוחה בזיכרון היא בעיקר של עונג מדושן ממגוון טעמים וצבעים שהם גם דומים וגם שונים, ובעיקר עדינים ומענגים. אני אשמח לשוב לכאן, אחת לאיזה זמן מוגבל, בביטחון ובציפיה לארוחה מעולה, וזה כלל וכלל לא עניין של מה בכך באזורנו.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן