פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Tommasi Amarone Classico 2011

  • יקב: Tomassi (ולפוליצ׳לה, ונטו, איטליה)
  • בתמצית: אמרונה מהנה ונגיש, עמוק ואפל מעט, שמשלב עושר ועידון. מומלץ לחובבי הסגנון
  • זנים: 50% קורבינה, 30 רונדינלה, 15% קורבינונה, 5% מולינרה
  • אלכוהול: 15%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתיה. שתו עכשיו עד 10 שנים לפחות משנת הבציר.
  • מחיר מומלץ: 250₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… תבשילי דגים עשירים, בשרים איכותיים, פסטות עשירות. מהווה ארוחה בפני עצמו 

האמרונה הטוב הזה ממשיך את הקו החכם של יקב טומאזי, שאם אנסה לתמצת אותו (לא קצר, אבל בכל זאת): כ-״מודרני, שמנגיש את הסגנון האיטלקי לכל חיך כמעט ותוך כדי גם מצליח לשמור את הנשמה בתוך הבקבוק״. האמרונה הזה גם מהווה מקור גאווה וסמל חשוב של היקב ומשפחת טומאזי היות והוא מיוצר בלבו של ולפוליצ׳לה, אזור היין שבו הוקם היקב בשנת 1902. יינות העילית של אזור זה מופקים בתהליך מיוחד המעמיק ומרכז את טעמי היין (ראו הרחבה למטה). היינות המרוכזים, שניחנים לעתים בארומות ובטעמים מעט מסחררים, דורשים מעט הסתגלות בהיכרות ראשונה ולכן נדרשת ייננות קפדנית ומאזנת בהפקתם. האמרונה הזה מצטיין בזכות יכולתו לרקוד על כמה חתונות, עם עושר מאפיינים, איזון וגימור עדין ואופי שהוא מעט אדמתי ואפל ועם זאת נעים. אותה ייננות חכמה מבית יקב טומאזי, השואף להציע יינות מוכנים לשתיה עם יציאתם לשוק, וידאה שהאמרונה הזה יהיה נגיש בגילו הצעיר יחסית. זה כמובן לא אומר שהיין מוכן לשתיה ישר מהבקבוק אחרי החליצה – חובה לאוורר אותו היטב שעתיים לפחות. נגישות זו אינה מבטלת את יכולת ההתיישנות הרבה של היין, שבשנת בציר טובה היין ישתבח למשך עשור, אפילו שניים. צבעו ארגמן כהה. האף מורכב עם רבדים של פטל שחור, זיתים שחורים ואספלט, אדמה ודם, שזיפים מיובשים, ומליחות עדינה. החיך העשיר הוא כמובן בעל גוף מלא, אפל ומעט מתקתק, ועדיין מעודן ומלוטש כמו הסיומת הארוכה שלו. יופי של אמרונה שמומלץ לחובבי הסגנון ומי שמבקש להתענג על יין שופע וגם עדין.

מאחורי היין: אמרונה, או בשמו המלא Amarone della Valpolicella, הוא בכיר היינות האדומים באזור ולפוליצ’לה שבצפון איטליה (בסביבת העיר ורונה) ונמנה על בכירי היינות האיטלקיים. הוא נוצר בתהליך מיוחד הנקרא Appassimento שפירושו ׳ייבוש׳ ובמהלכו ענבים מובחרים הנבצרים בשלים – מסוף ספטמבר ועד תחילת אוקטובר – ואז מיובשים – פעם על מחצלות קש וכיום בארגזי פלסטיק – ומאבדים כמחצית מנפחם כך שריכוז הטעמים והסוכרים ביין עולה. בתהליך הייבוש הקליפה נלחצת אל פנים הענב ותורמת גם היא לעומק היין. לאחר מכן היינות עוברים יישון ארוך בחביות ויוצאים לשוק לאחר 5 שנים לפחות מזמן הבציר. התוצאה היא יין מרוכז שיש בו טעמים ״צימוקיים״ בשלים.
SHARE​

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן