- יקב: Fontana Candida (לאציו, איטליה)
- בתמצית: מרלו איטלקי שמצליח להיות יין יומיומי נפלא ויותר מזה, במחיר נוח מאוד. מומלץ
- זנים: 100% מרלו
- אלכוהול: 13%
- חשוב לדעת: לאוורר חצי שעה לפני השתיה, לשתות עד שנתיים-שלוש אחרי הבציר
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… פסטות פיקנטיות, פיצה, עוף בתפוזים, גבינות קשות. מתאים לשתייה ספונטנית לבדו
יקב פונטנה קנדידה התפרסם בזכות יינות פרסקטי הלבנים הנהדרים שהוא מפיק, והמרלו הזה מבטא איכויות דומות: יין פשוט שייננות טובה הקנתה לו אופי מגובש ונעים ומספקת חוויית שתיה נעימה ומתגמלת. חלק מהיין השביח לאחר התסיסה בחביות אלון קטנות וחלקו בנירוסטה, והשילוב הזה הניב אופי מודגש מעט וגם רעננות. למרות שהשפעות איטלקית ניכרות בו היטב עם חמיצות מודגשת, זה אינו יין איטלקי קלאסי ויש כאן לטעמי גם השפעה של סגנון בורדולזי מודרני מעט, ובכל מקרה – היין שופע אופי די כובש. צבעו ארגמן ורדרד שקוף מעט. האף נעים מאוד עם בישום פרחוני וניחוחות אוכמניות, פטל אדום בשל, מעט מנטה ומרווה ורמזים לקליפת תפוז. בחיך היין זורם עם גוף קל פלוס, מאוזן וחמצמץ, מעט מפתה, מבטא את המאפיינים מהאף עם סיומת שקטה ודי ארוכה. מרלו יומיומי די קל אבל גם דומיננטי שמתאים לארוחות יומיומיות – גם בעונות חמות – וילווה היטב פסטות ופיצות.
מאחורי היין: פונטנה קנדידה היה יקב משפחתי תקופה ארוכה לפני שהפך לחברה רשמית בשנת 1958. זה אולי נשמע צעיר בסדרי גודל איטלקיים, אבל יינות הפרסקטי הלבנים מבית יוצרו ממשיכים מסורת ייננית בת 2000 שנה כמעט שראשיתה בימי הרומאים והפכו לסמל גלובלי בזכות איכותם ומחירם הנגיש. עתיקות שנמצאו באזור מרמזות כי בכפר פרסקטי יוצרו יינות כבר במאה ה-5 לפנה״ס, אז נקרא המקום ״טוסקולום״. כיום פונטנה קנדידה הוא היצרן המוביל של יינות פרסקטי וגם צורת הבקבוק המיוחדת שלו, שעוצבה בסוף שנות ה-60 עם הפיכת היקב לחברה, עזרה לו להשתרש כמותג מוכר.