פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Taittinger Brut Prestige Rosé

  • יקב: Taittinger (שמפיין, צרפת)
  • בתמצית: שמפניה גדולה, זורמת ומפתה, נעימה מאוד ועשויה לעילא
  • זנים: 70% פינו נואר ופינו מונייה, 30% שרדונה
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 280₪
  • יבואן: הגפן
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 8-10 לאפריטיף או 12 מעלות לליווי ארוחה
  • ללגום ליד… סלטים רעננים ואפריטיף חגיגי במיוחד. תילגם היטב לבדו
העידון והאיכות של בית השמפניות המעולה טטינג׳ה (Taittinger) מקבל כאן טוויסט מתמסר וזורם, קליל יותר ומחייב פחות מהשמפנייה הלבנה של היקב. אבל הברוט רוזה פרסטיז׳ היא אכן כזו, יין גדול של ממש. החיך כאן מורכב ארוך במיוחד, משחרר סדרה של רבדים שמשתלבים זה בזה, והאף מבושם בעידון מופלא שמדגדג כל חלק בגוף. העומק הזה מושג בין השאר על ידי הוספת פינו נואר אדום לא מבעבע לממסך בשלב הסופי של תהליך ההפקה המיוחד של היין; כך נוספים ליין צבע ועושר טעמים המורגשים היטב במאפייני האשכולית האדומה השכיחים בפינו נואר. התוצאה מתקתקה ומתחנפת במובן הטוב, ומתאזנת על ידי סיומת חמצמצה ומעט מרירה. בנוסף לאירועים מיוחדים, השמפנייה הגדולה הזו מתאימה כמובן לאפריטיף אבל גם תלווה אוכל קל מגוון באופן מיטבי. צבעה אפרסק כתום ורדרד ויפה. באף ריחות מתקתקים ומפתים של אפרסק, תות, אשכולית אדומה עם מעט תפוח ירוק וג׳ינג׳ר. החיך מתקתק ומעט מריר, עם מוס (גוף) נפלא ועשיר שלופת בעונג את דפנות והחיך ובלוטות הטעם, כולל סיומת ארוכה ומלאת כל טוב. שמפנייה מופלאה ומומלצת, שתשתמר לפחות עשור משנת השחרור לשוק.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן