פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Arthemis Fiano 2013

  • יקב: Tomassi (טוסקנה, איטליה)
  • בתמצית: לבן משודרג חמצמץ ונעים מדרום איטליה, עם גוון מעט טרופי
  • זנים: 90% פיאנו, 10% שרדונה
  • אלכוהול: 13%
  • חשוב לדעת: לצנן במתינות 10 מעלות.
  • מחיר מומלץ: 80₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אפריטיף פירות קיץ, נקניקים חמצמצים, סלטים רעננים, סושי

פיאנו (Fiano בפ׳ רפויה) הוא זן ענבים לבן הנפוץ בעיקר בדרום איטליה וסיציליה (ראו הרחבה למטה). בעיר אבלינו שבמחוז קמפניה הזן משמש להכנת יין אשר זכה לתקן DOCG מובחר (Fiano di Avelino), אבל גם בשאר אזורי הדרום מפיקים ממנו יינות חמצמצים וחצי קלילים עם גוף בינוני. היקבים המודרניים יותר ממסכים אותו עם שרדונה, וביין זה הפיאנו הוא הזן הדומיננטי עם תוספת שרדונה שמעניקה מעט גוף וארומה. ענבי הפיאנו נבצרו מוקדם יחסית כדי לצמצם את אחוז אלכוהול הגבוה בדרך כלל באקלים החם ששורר באזור. היין תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה למשך 10 ימים ואז התבגר 4 חודשים במיכלי פלדה, תהליך עם מעורבות מתונה שנתן ליין מעט עומק אבל שמר על הרעננות והחדות שבו. צבעו קש חיוור. האף רענן עם ניחוח לימון ורמז לפירות טרופיים. החיך יבש עם גוף בינוני, מרקם שמנוני מעט (נוכחות גליצרול), רענן וחמצמץ עם מתיקות טרופית בקצוות ורמז למרירות בסיומת. זהו יין לבן משודרג לקיץ שילווה היטב אפריטיף פירות וסלטים רעננים.

מאחורי היין: בשנת 1997 משפחת טומאזי קנתה את יקב סוראני על כרמיו והיין לעיל מדגים את העבודה הטובה שנעשתה ביקב. הקו היינני הנגיש והאיכותי של יקבי טומאזי השונים נשמר גם כאן, אבל ביקב סוראני המשפחה הטמיעה את מסורת העבודה עם הזנים המקומיים וסגנון עשיית היין. ההיסטוריה המקומית משחקת תפקיד בפן השיווקי של היקב, שיינותיו נקראים על שם אלים יווניים; הפיאנו שנסקר כאן נקרא ארטמיס על שם אלת הירח היוונית, ולא במקרה. אותם יוונים פיתחו את החקלאות ומסורות היין באזור. מומחים לתורת הגפן טוענים כי ענבי פיאנו שימשו לייצור יין עוד בתקופת הרומאים ואולי אפילו את היוונים לפניהם, אשר הכינו יין שנקרא ״אפיאנום״ והדמיון לשם הזן הענבים הלבן מרמז על קשר ביניהם.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן