- יקב: Tomassi (טוסקנה, איטליה)
- בתמצית: לבן משודרג חמצמץ ונעים מדרום איטליה, עם גוון מעט טרופי
- זנים: 90% פיאנו, 10% שרדונה
- אלכוהול: 13%
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10 מעלות.
- מחיר מומלץ: 80₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אפריטיף פירות קיץ, נקניקים חמצמצים, סלטים רעננים, סושי
פיאנו (Fiano בפ׳ רפויה) הוא זן ענבים לבן הנפוץ בעיקר בדרום איטליה וסיציליה (ראו הרחבה למטה). בעיר אבלינו שבמחוז קמפניה הזן משמש להכנת יין אשר זכה לתקן DOCG מובחר (Fiano di Avelino), אבל גם בשאר אזורי הדרום מפיקים ממנו יינות חמצמצים וחצי קלילים עם גוף בינוני. היקבים המודרניים יותר ממסכים אותו עם שרדונה, וביין זה הפיאנו הוא הזן הדומיננטי עם תוספת שרדונה שמעניקה מעט גוף וארומה. ענבי הפיאנו נבצרו מוקדם יחסית כדי לצמצם את אחוז אלכוהול הגבוה בדרך כלל באקלים החם ששורר באזור. היין תסס במיכלי נירוסטה בטמפרטורה נמוכה למשך 10 ימים ואז התבגר 4 חודשים במיכלי פלדה, תהליך עם מעורבות מתונה שנתן ליין מעט עומק אבל שמר על הרעננות והחדות שבו. צבעו קש חיוור. האף רענן עם ניחוח לימון ורמז לפירות טרופיים. החיך יבש עם גוף בינוני, מרקם שמנוני מעט (נוכחות גליצרול), רענן וחמצמץ עם מתיקות טרופית בקצוות ורמז למרירות בסיומת. זהו יין לבן משודרג לקיץ שילווה היטב אפריטיף פירות וסלטים רעננים.