- יקב: Viña San Pedro (צ’ילה)
- בתמצית: קרמנר זני מרוכז ונגיש מאוד מצ׳ילה, עסיסי ורענן, מאוזן ועשוי היטב, שילווה בקלות מגוון מאכלים
- הרכב זני: קרמנר (עמק מאולה)
- אלכוהול: 14.5%
- מחיר מומלץ: 65₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעה וחצי לפחות לפני השתיה. היין מעט צעיר ויתרכך בחצי עשור הקרוב
- יבואן: אדום כהה
- ללגום ליד… תבשילי בקר חמצמים, חריימה, פסטות חמצמצות וחריפות, שוקולד מריר עם פטל. ייענג היטב לבדו
הקרמנר הזני המובחר הזה מדגים כמה דברים שקצת מתחבאים מתחת פני השטח. זהו יין טעים, מאוזן ורענן, פרי עבודה מצוינת מבית יקב ותיק ומנוסה. המספר 1865 בשם הסדרה שאליה שייך היין מציינת את שנת הקמת היקב כמחווה למייסדיו. כרגיל ביינות קרמנר זניים, יש דמיון קל לאלה העשויים מקברנה סוביניון, אלא שיקבי צ׳ילה למדו לבדל אותם ולהעדיף את מאפייני הפרי הייחודיים על פני השפעות היישון בחבית. התוצאה היא רעננות טובה שמאזנת את ריכוז טעמי הפרי. מי שמחפש מסתורין, אפלוליות והרפתקנות, עדיף שיחפש במקום אחר. חשוב לאפשר ליין להתאוור היטב, גם כדי לשחרר את הניחוחות האפלים העולים מיינות קרמנר זניים ברגעים הראשונים שלאחר פתיחת הבקבוק, אבל בעיקר כדי לתת ליין להגיע למה שהוא – פצצת טעם טעימה מאוד שתלווה קשת מאכלים רחבה מאוד ותנעם לחיכם של רבים. היין ילווה היטב סטייק איכותי אבל גם תבשילי דגים חמצמצים, ובמיוחד מאכלים חריפים שיינות קרמנר מתחברים אליהם בהצלחה. צבעו סגול אדמדם כהה ומפתה. האף רענן, עשבוני ומתקתק עם גרגרי יער בשלים ומנטה ולאחר גם מעט אניס ורמזים לקינמון, אקליפטוס ומליחות ים. החיך מתקתק וטאני עם גוף בינוני ושופע רעננות מחייה, הפרי מקבל את רוב הבמה ומלווה על ידי שאר המאפיינים מהאף שמובילים אל סיומת מתקתקה ומרוכזת. הקרמנר הזה הוא מעין Crowd Pleaser משודרג ומרוכז, מעט אנין ומוסיף נדבך לקרמנרים צ׳יליאניים ולתעשיית היין המעולה בארץ יין מפותחת זו.
מאחורי היין: קרמנר שייך למשפחת זני הקברנה האדומים ומוצאו בתת האזור מדוק (Médoc) שבבורדו. ׳קרמין׳, שפירושו ארגמן בצרפתית, הוא הגוון שתרם לזן את שמו ומתייחס לצבעם של עלי הגפנים הארגמני הבהיר בעונת הסתיו. סיפור מעניין מסתתר מאחורי הגעתו של הזן לצ’ילה, לפני שהפך למעין סמל עבור תעשיית היין שלה. עקב דמיונם הרב של גפני קרמנר ומרלו, הזן הגיע בטעות אל צ’ילה באמצע המאה ה-19 כחלק ממשלוח שתילי גפנים שיועד לייצור יין איכותי באזור. הזן התאקלם היטב ועורבב ללא משים עם מרלו למשך 150 שנה, ורק בשנת 1994 הוכחה הטעות באמצעות בדיקה גנטית. אחד המאפיינים הייחודיים לקרמנר הוא התאמתו לאוכל חריף, והוא השתלב היטב במאכלים דרום אמריקאיים שהכילו פלפלי צ’ילי וחלפניו הגדלים בשפע באזור ושכיחים באוכל המקומי.