- יקב: La Braccesca / Antinori (טוסקנה, איטליה)
- בתמצית: איטלקי מודרני ונעים מאוד מטוסקנה, מבושם ונגיש
- הרכב זני: 85% פרונולו ג׳נטילה (סנג’ובזה), 15% מרלו, סירה וזנים נוספים
- אלכוהול: 13%
- חשוב לדעת: לאוורר שעה וחצי לפני השתיה
- מחיר מומלץ: 70₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… אוכל קל, בשרים קלים
האדום הטוסקני הנעים הזה הוא אחד האחים הקטנים של ׳וינו נובילה דה מונטפולצ׳יאנו׳, אבל אינו עומד בצילו במובן הפשטני. כמו אחיו הגדול, גם הוא מבוסס ברובו על סנג׳ובזה, הענב הבכיר והסמל של טוסקנה שנקרא בתת-אזור זה ׳פרונולו ג׳נטילה׳, ׳שזיף עדין׳ באיטלקית, וגם כאן מותרת תוספת של זנים אדומים משלימים. בשונה מאחיו הגדול, הסגנון המודרני, המערבי, שחלחל עמוק אל יינות אנטינורי, נוכח כאן הרבה יותר. התוצאה בעיקר נגישה ונעימה מאוד, גם אם לא מתוחכמת. אין כאן פשטות איטלקית עממית, אלא ליטוש ואיזון ביין נעים שקשה לסרב לו. שם היין, ׳סאבאציו׳ (Sabazio), הוא מחווה לנזיר סבטינו לולי ממנזר מונטפולצ׳יאנו שזה היה שם החיבה שלו, כהכרה על תרומתו להפקת יינות באזור בימי הביניים. צבעו ארגמן ורדרד. האף די כובש, מבושם ומחיה, עם פטל אדום ומעט וניל ושרף אורן מהיישון בחבית, וגם רמזים לאניס ונימי אדמה. החיך טעים ונגיש, לא מתוחכם מדי, רך עם חומציות מעודנת וסיומת נעימה. איטלקי מנומס שיערב לכל חיך וזו גדולתו הקטנה.
מאחורי היין: היין ׳וינו נובילה׳, שנזכר בתחילת הפסקה לעיל, הוא אכן אצילי ומעט מובחר בקבוצת יינות טוסקנה. זה היין שפרסם את תת-האזור מונטפולצ׳יאנו בטוסקנה, חולק כמה מאפיינים עם הטובים שביינות קיאנטי ומפורסם הרבה פחות מהם, למרות שאיכותו מעלה את קרנו בשוק היין בעשורים האחרונים. גידול ענבים באזור זה נזכר בספרי ההיסטוריה כבר מהמאה השמינית לספירה, אבל השם Vino Nobile di Montepulciano נקבע רק במאה ה-20. יקב ׳לה ברצ׳סקה׳ (La Braccesca) מבית אימפריית היין האיטלקית המעולה אנטינורי נקרא על שם משפחת הרוזנים Bracci שייסדה אותו וממשיכה את מסורת היין המקומית ביינות קלאסיים ומודרניים יותר, כמו זה שנסקר לעיל.