- יקב: Prunotto (פיימונטה, איטליה)
- בתמצית: בלנד איטלקי מודרני עשוי למופת, שמח ומשובב נפש, מבושם ומקסים, במחיר נוח
- זנים: 60% ברברה, 40% סירה (כרם מומפרטונה במחוז אסטי)
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: לאוורר היטב שעתיים או שעה בדקנטר. אם אפשר להתאפק… לשתות מ-2016
- מחיר מומלץ: 95₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… אוכל רענן, קרפצ׳יו, מגוון פסטות איכותיות. יענג גם ללא אוכל
פרונוטו שלחו את היין המופלא הזה לאנשים שרוצים לשתות נקטרים איטלקיים מדהימים מבלי לשלם הון קטן, אבל האמת היא שאין מחיר לעונג שהין הזה מסב. הישירות והקלילות ביין הם מודרניים בהשוואה ליינות פיימונטה מסורתיים. אבל האיכות כולה קסם של פיימונטה והיין מרחף ומבושם, מחבר בין כל חלקיו ללא מאמץ. הוא באמת מעורר חיים ושמחה. צבעו ארגמן סגלגל כהה ויפה. באף פרחוניות מבושמת וקסומה, ממכרת, שופעת רעננות ופרי שמח, פטל ודובדבן שחורים, עם רמזים לשוקולד מריר, חלביות מתקתקה, טרגון וציפורן. בחיך הוא מפתה ומעט חמצמץ, בעל גוף קל עד בינוני, עם שפע טעמים מאוזנים שממשיכים את האף ונוטים לחמיצות בעלת אופי. הטאנים הנושכים מתמזגים עם רעננות היין ויאפשרו לו להתיישן ולהתפתח עוד מספר שנים. יין נפלא במחיר נוח מאוד שמומלץ לחובבי עולם ישן ואיטלקיים בפרט – מומלץ.
מאחורי היין: מונפרטונה הוא שם הכרם שמספק את הפרי, והשילוב של ברברה וסירה שגדלות יחד באותו כרם הוא תולדה של שאיפות מחקריות ועניין של היקב בזן הסירה. שנת הבציר הראשונה של היין היתה ב-2003. הכנת היין מורכבת היות ושני הזנים מבשילים ונבצרים במועדים שונים, תוססים בנפרד ובשיטות שונות, מעורבבים ומופרדים שוב ליישון בחביות שונות, ורק בשלב הסופי מעורבבים יחדיו לפני הביקבוק. תהליך מורכב זה, שמניב יין מגובש ומלוטש כל כך, מעיד על רמת הייננות המרשימה של היקב.