פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

טעימת יינות מפורטוגל – טשרניחובסקי 6

יינות פורטוגל כבר מבצבצים מזה כמה שנים על מדפי חנויות היין בישראל אבל עדיין אינם שכיחים אצלנו, וחבל. פורטוגל היא ארץ מרשימה באיכות ובאופי של תעשיית היין שלה, שנשענת על שורשים עמוקים ומסורת בת מאות שנים. אייל מרון ושותפו דורון רב הון מייבאים כבר מספר שנים יינות בתוך הפעילות הקולינרית שלהם בתל אביב, המסעדה טשרניחובסקי 6 ובר היין פורטו. המיקוד וההתמקצעות שלהם ביבוא מפורטוגל תורם להיכרות המקומית עם ארץ היין וגם באה לידי ביטוי בטעימה זו שנערכה בחסות מחלקת היין של רשת סטופמרקט.

אייל, שליווה את הטעימה, יודע לספר על מאכלי הדגים שהם בני בית על שולחנם של הפורטוגזים. באופן ים תיכוני המתכתב עם רוח הסגנון הרחב המכונה ׳עולם ישן׳, העובדה הקולינרית הזו מוצאת ביטוי בכל היינות, אדומים כלבנים, וניכרת גם באלה מהם המופקים באזורים המרוחקים מעט מקו החוף של האוקיאנוס האטלנטי. ככל שעבר הזמן, גברה אצלי התהייה על הדמיון לארץ היין השכנה ממזרח. יחד עם זאת, על אף הקרבה והדמיון בעשיית היין לספרד, לפורטוגל סגנון משלה ותעשיית יין ענפה ומרשימה שאינם עומדים בצל כלשהו אלא בזכות עצמם. צריך גם להתרגל לביטוי השמות המיוחד של הפורטוגזים, שמבטאים S כ-ש׳ וגם J כ-ז׳. למשל, Zagalos מבוטא זגאלוש ואזור Alentejo מבוטא אלנטז׳ו.

היינות שטעמנו הגיעו משלושה יקבים, כל אחד מאזור אחר מבין 29 אזורי היין של פורטוגל, וסיפקו הצצה אל מגוון הסגנונות ההמקומי הרחב והמסקרן. היינות גם סיפקו יותר מרמז להעדפתם של היבואנים ליינות שיש בהם רכות ויהיו נגישים יחסית לצרכן הישראלי. תעשיית היין בפורטוגל שומרת לרוב על צביון אותנטי ומסורתי המתכתב ישירות עם סגנון העולם הישן: חומציות גבוהה, ניחוחות אדמה וזני ענבים ילידיים (מקומיים ומקוריים) בעלי שמות לא מוכרים המזכירים ארצות יין אחרות מאגן הים התיכון (מישהו אמר איטליה?). הטעימה היתה מענגת, כולל יין אחד גדול ומרגש.

Quinta do Mouro – קינטה דו מואורו של משפחת לואורו (Louro) הוא יקב מעט מודרני ואחד המובילים בתת-האזור אלנטז׳ו שבמזרח-מרכז פורטוגל. האזור מתאפיין באקלים חם והריחוק מהים ביחס לאזורי יין אחרים במדינה תורם גם הוא לסגנון יין מקומי ייחודי.
Zagalos Reserva 2009 – הבלנד המודרני הזה שמשלב זנים פורטוגזיים מקומיים עם מעט קברנה סוביניון יוצר במכוון ״סופר-פורטוגזי״, זאת אומרת יין פורטוגזי שעושה צעד משמעותי באופיו לקראת הטעם הבינלאומי. כתוצאה מכך הוא נגיש מאוד ויערב לכל חיך כנראה. העשייה כאן מעולה והבלנד חף מתפרים גלויים בין הזנים, ביניהם אליקנטה בושה שמתפשט לאיטו בעולם היין כזן מעניין ומלא אופי. יין רך וטעים. מחירו המשוער 110₪ בהחלט מוצדק.

Quinta da Pellada – היקב של אלוורו קסטרו ובתו מריה מאזור דאו (Dão) הוא בית יין נחשב בפורטוגל. אלוורו הוא איש יין מוערך ונצר לאילן יוחסין עתיק מהמאה ה-16 באזור זה. היקב מפיק יינות מזנים מקומיים שאחוז האלכוהול בהם אינו עולה על 13.5 ואופיים מעודן יחסית ליינות פורטוגל העשירים לרוב.
Álvaro Castro Dão White 2013 – בלנד לבן יבש המבוסס על זנים מקומיים, רענן ולימוני, פריך ולא שגרתי, עמוק ושופע, יין נהדר שילווה בקלות דגי ים ומאכלי עוף, כמו גם תבשילי ירקות ירוקים קשים. מחיר משוער: 70₪
Álvaro Castro Dão Reserva Tinto 2011 – בלנד אדום מלא אופי עם חמיצות עשירה שחובבי עולם ישן יתרגלו אליה בקלות, בתוספת רוך ומתיקות עדינה. מיוחד ונפלא.

Quinta do Portal – היקב של פאולו קוטיניו מעמק הדואורו, אולי אזור היין הפורטוגזי הידוע ביותר, מייצר יינות אלגנטיים ורכים שאיכותם המרשימה זוכה להערכה רבה בעולם.
Quinta do Portal Colheita Tinto 2010 – הבלנד האדום ההתחלתי של היקב מורכב מזנים קלאסיים ומוכרים יחסית של עמק הדואורו (טוריגה נסיונל, טינטה רוריז). זהו יין שופע ועדין בו זמנית, מאוזן מאוד, רענן ומעט מריר, מורכב. נהדר.
Quinta do Portal Reserva 2010 – בלנד המורכב מאותם זנים כמו אחיו הצעיר אבל מלא יותר ומזכיר את העושר של יינות דואורו המיובאים לישראל. היין משלב מאפייני פרי ואדמה רעננים והוא טעים ומענג. לטענת אייל זהו כבר יין בעל יכולת התיישנות. יין מעולה.
Quinta do Portal Grand Reserva 2007 – כאן אנחנו עוברים לרמה אחרת לגמרי, בבלנד ששייך לקבוצת איכות שמקבילה ליינות גדולים מהאזורים הטובים בעולם. העומק שעולה באף מהיין הזה הזכיר לי חוויית שתיה של יין גדול מעמק הרון. אותי זה הפתיע להיתקל ביין מסדר גודל כזה מפורטוגל אבל אז נזכרתי בהקדמה של אייל לטעימה שבה טען שארץ יין זו לא נופלת מהגדולות ביותר. אלו אותם זנים כמו שאר האדומים הקודמים בסדרה שמופיעים למעלה אבל איכות הפרי גבוהה יותר וניכר ששנת 2007 אכן היתה שנת בציר מיוחדת. היין מפעים באיכותו, ברוחב, בעומק ובעידון שבו. הוא יערב לכל חיך אבל יענג עוד יותר שותים בעלי חיך מפותח. בהתאם לאיכותו של היין, הוא מציג יכולת השתבחות ארוכה במיוחד. המחיר המשוער של 240 ש״ח בהחלט מצדיק את עצמו, והוא אפילו נוח עבור יצירה ברמה זו.

Quinta do Estanho Tawny Port 10Y – והיה גם קינוח – איך אפשר בלי, בטעימה פורטוגזית. פורט  מתקתק, מפתה וטעים ובעל חמיצות עדינה ומרעננת. פורט טוב שמשקף איכות עשייה עמוקה ברכות ובעידון שבו.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן