פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Pfaff Crémant d’Alsace Blanc de Blanc Brut

  • יקב: Pfaffenheim (אלזס, צרפת)
  • בתמצית: מבעבע איכותי מאלזס שעושה הרבה כיף ונותן תמורה נהדרת למחיר, מומלץ
  • הרכב זני: פינו בלאן, אוקסרווה (Auxerrois)
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 70₪
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 7-8 מעלות. מיועד לשתיה עד שלוש שנים מהיציאה לשוק.
  • ללגום ליד… אפריטיף קיצי של פירות וגבינות, סושי, פירות ים איכותיים

אנחנו מכירים את ה׳גוורץ׳ של היקב פפפנהיים (Pfaffenheim), עם המאפיינים האלזסיים הקלאסיים הרכים; אבל היקב חזק לא פחות בגזרת המבעבעים, ואלה שובבים בהרבה מהלבן המנומס ההוא. יין המבעבע זה שייך לקבוצת קרמו (Crémant, הרחבה למטה) המיוצרים בשיטת שמפניה המסורתית, ולעומת קרמו מקבילים הוא מעט מעודן ומשובב נפש, מה שמוסיף לו הרבה קסם. מהרגע הראשון הוא מרגיש יוקרתי, אבל לא בצורה מרתיעה של ״עצור, סמל סטטוס לפניך״, אלא כחוויה נגישה. מהיין עולה ענן ניחוחות וטעמים נעים ומעט מורכב שמלווה את השותה זמן רב ומשרה תחושת חופש, איכות ועידון. זה אולי נשמע מוזר אבל צריך לחוות את זה, ומאוד מומלץ. היין עשוי מהזנים האלזסיים פינו בלאן ואוקסרווה (Auxerrois). בדומה למבעבעים רבים בייצור מסורתי מורכב אין לו שנת בציר (Non Vintage) והיותו יין צנוע יחסית מייעד אותו לשתיה שנתיים-שלוש מזמן היציאה לשוק. המליחות העדינה, המתמזגת עם הרעננות והמינרליות, תלווה מצוין דגים ופירות ים איכותיים, במיוחד אלה העדינים כמו צדפות. צבעו קש מעט מוזהב וירקרק. האף נעים ועדין עם מעט מורכבות של פרי רענן, שמרים, עץ, מליחות עדינה, מינרליות ונימי אגס והדרים. החיך פריך עם גוף בינוני פלוס וחמיצות שסוחטת בעדינות את החיך במקביל למתיקות קטנה שמאזנת אותה, עד הסיומת השמרית המעט מלוחה והארוכה. הכל כאן עדין אבל מרענן ועשוי כדי לענג, עם צמרמורת עדינה שמאפיינת שמפניה מוצלחת, אבל במחיר נגיש מאוד. מבעבע מופלא וצנוע מעט, שמומלץ לאירוע חגיגי אבל גם לימי חול שמבקשים להיות כאלה.

מאחורי היין: המבעבע מדרגת אמצע שנסקר לעיל מצטרף אל שורה של יינות טובים ודומים לו באותה רמת מחיר מרחבי העולם, עם מאפיינים של יין לבן מורכב ואיכות העולה בהרבה על זו של המבעבעים הפשוטים ביותר הנפוצים והמוכרים לנו. היינות המבעבעים קרמו (Crémant) מותרים לייצור בשמונה אזורי יין שונים בצרפת לפי חוקים נוקשים שכוללים איכות פרי גבוהה ותסיסה מסורתית בבקבוק, הידועה בשם Méthode Champenoise או פשוט Tradition. למרות שאלזס הוא אחד מאזורי היין הוותיקים בצרפת, ותיעוד לאיכות יינותיו מופיע בכתובים מהמאה השישית לספירה, יינות מבעבעים יוצרו בו רק מסוף המאה ה-19 תחת שלטון האימפריה הגרמנית. הקרמו של אלזס, או Crémant d’Alsace, הוכר כתקן איכות בכמה שלבים לקראת סוף המאה ה-20 וזוכה יותר ויותר להערכה בינלאומית כמבעבע איכותי מהשורה הראשונה.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טינהוף לייטהברג וייסבורגונדר פינו בלאן - בלוג הפיינשמקר

Erwin Tinhof Leithaberg Weissburgunder

יקב: Erwin Tinhof – בורגנלנד, אוסטריה בתמצית: פינו בלאן מסדר גבוה ואזור איכות מעניין, צעיר גם בגיל 5. מומלץ הרכב זני: פינו בלאן מכרמים באזור

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום,

חנות האתר יצאה לחופשה 😎

רציתי גם לוודא שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן