פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Passimento Rosso 2011

  • יקב: Pasqua (ונטו, איטליה)
  • בתמצית: איטלקי מקסים, עמוק ומיוחד, זורם ומפתה, אפסימנטו עם טוויסט
  • זנים: 40% מרלו, 30% קורבינה, 30% קרואטינה
  • אלכוהול: 14%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה. לשתות עד 7 שנים משנת הבציר
  • מחיר מומלץ: 75₪
  • יבואן: הגפן פלאם
  • ללגום ליד… פסטות על בסיס עגבניות, גבינות קשות, בשרים קלים. יילגם היטב לבדו

היין המוצלח הזה נותן טוויסט מעניין לפרקטיקת אפסימנטו (הרחבה למטה) שנולדה באזור ולפוליצ’לה בצפון איטליה, כפי ששמו מרמז, והוא קיבל גם עטיפה רומנטית חביבה. מי שזוכר את קיר האוהבים מלא החתימות הרומנטיות מתחת חלון המרפסת של יוליה בעיר ורונה, אטרקציה תיירותית ידועה, יזהה אותו בתווית הססגונית והמקושקשת שמיד מושכת את העין. אווירת האהבה לא נבחרה כאן במקרה – היא הולמת את הקלילות והטעמים המפתים שמרחפים כמו התאהבות קלה. היין שופע קסם ואחרי איוורור הולם, כיאה ליין בעל עומק, אופיו המקסים ייחשף במלואו. יישון קצר בחביות צרפתיות לא חדשות ותסיסה שניה העניקו ליין רכות עדינה שממשיכה את האופי המפתה שלו. צבעו ארגמן סגלגל. האף מורכב ורענן, עם פרחוניות מתקתקה ומעט אפלה, הרבה ירקרקות ומתחת פירות יער שחורים מתקתקים וניחוח מרתפים טחובים, מעין סירחון קליל שעולה אחרי כשעה וחוזר להתחבא לאחר מכן. החיך רך ומרחף עם גוף בינוני עד קל ונעים מאוד, עם טעמים שממשיכים את האף, קלילות מקסימה ומורכבות בעלת מאפיינים מיוחדים. הרעננות של היין תלווה אוכל היטב אבל תהלום גם ערב רומנטי מלא תשוקה ואהבים.

מאחורי היין: ״אפסימנטו״ היא שיטת ייצור מסורתית המוסיפה עומק ומורכבות ומשמשת בייצור יינות ״אמרונה״ המפורסמים. בעשורים האחרונים נעשה שימוש בתהליך זה גם כדי לשדרג יינות בדרגת ביניים. בשיטה זו הענבים נבצרים בשלים בשבועיים הראשונים של אוקטובר ואז מונחים על מחצלות קש למשך חודש, ורק אחר כך יועברו לסחיטה והמשך תהליך הפקת היין. שלב זה, שהוא למעשה אותו ״אפסימנטו״, מרכז את הסוכרים ושאר טעמי הפרי, מעניק להם אופי בשל מיוחד, וגם מגביר את מגע הזג (קליפת הענב) עם בשר הפרי וכך יוצר שיפור נוסף בריכוז הטעמים. עם התפתחות אמצעי ושיטות הייצור, שלב האפסימנטו לעתים מתרחש בחדרים סגורים בעלי בקרת אקלים מדויקת העוזרת למנוע תקלות שונות בתהליך הייבוש כמו היווצרות פטריית הבוטריטיס.

 

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טעימת שנין בלאן 5.2024 - בלוג הפיינשמקר

כחוט השנין

טעימה שמדגימה איזו איכות, תמורה ומגוון מציע שנין בלאן יבש

ז׳ן לואי שאב אופרוס סן ג׳וזף אדום - בלוג הפיינשמקר

Sélection Offerus Saint-Joseph

סן ג׳וזף מרוכז ואפל שמתגמל סבלנות ומציע שתייה מהנה ותמורה גבוהה, כזה שמומלץ לשמור תמיד במקרר

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן