- יקב: Prunotto (פיימונטה, איטליה)
- בתמצית: נביולו פיימונטזי מוצלח בדרגת אמצע, מפנק וטעים, מספק תמורה טובה למחיר. מומלץ
- זנים: 100% נביולו
- אלכוהול: 13.5%
- חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
- מחיר מומלץ: 100₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… פסטות מעודנות, אפריטיף נקניקים וגבינות מעושנים. ייענג גם לבדו
נביולו הוא הזן האדום שמרכיב לבדו את היינות האיקוניים של פיימונטה, שהם מהידועים באיטליה כולה, ולכן מסמל יותר מכל את אזור היין האצילי והציורי. זן זה קשור בעבותות לפיימונטה כבר 700 שנה וקיבל את שמו כנראה מהערפילית – באיטלקית ׳נביה׳ – השכיחה בגבעות לאנגה שבהן נמצאים כרמי נביולו רבים. ההבשלה המאוחרת של הזן ההופכת אותו למורכב בהפקת יין ונוטה לאבד את צבעו בסופה. מתחת לאותם יינות איקוניים של העולם הישן כמו ברולו וברברסקו ישנן גם גרסאות צנועות יותר המספקות הצצה אל סגנון זה במחיר שפוי יותר. אחד הנביולו הטובים בקבוצה הוא ׳אוקטי׳ (Occhetti) של היקב המעולה פרונוטו, שנקרא על שם הכרם שסיפק את הפרי ליין ונמצא לא רחוק מכפר בשם זה. זהו נביולו נעים עם בישום מתקתק, רומנטי כמעט, שקשה לעמוד בפניו. צבעו ארגמן עדין ומעט חום. האף נעים עם רמז לקלייה ושפע ניחוחות מעודנים של פטל אדום בשל ומתקתק, וניל, ורדים מיובשים ונימים של שומן צלוי (צמחונים לא להיבהל, זה מאוד מרומז). החיך נעים ועשיר דיו, בעל גוף בינוני, חמצמץ וסוחט את הפה בתוספת טאנים רעננים אופייניים לזן, מאזן היטב בין חמיצות נוכחת ובשלות מעודנת, עם סיומת ארוכה ונעימה מאוד. מומלץ בחום.