פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Mazzei Fonterutoli Chianti Classico 2013

  • יקב: Castello di Fonterutoli / Mazzei (טוסקנה, איטליה)
  • בתמצית: קיאנטי קלאסיקו בגרסה מובחרת ומלוטשת, עדין ואלגנטי, נעים ומוצלח
  • זנים: 90% סנג׳יובזה, 5% מלווזיה נרה, 5% מרלו
  • אלכוהול: 13.5%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה וחצי לפני השתייה
  • מחיר מומלץ: 125₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… מאכלי בשר מעודנים, פסטות בתיבול עדין 

קסטלו די פונטרוטולי (Castello di Fonterutoli) היא אחוזה היסטורית עתיקה השוכנת בקיאנטי קלאסיקו, הלב ההיסטורי של אזור קיאנטי. האחוזה בבעלות משפחת Mazzei משנת 1435, ודווקא כאן  מיוצר קיאנטי קלאסיקו מודרני מעט, אוקסימורון קטן וסמל להשפעת שוק היין הבינלאומי על תעשיית היין האיטלקית. היין לא רק מודרני, אלא גם מלוטש: הסנג׳ובזה, זן דומיננטי עם פוטנציאל לבוטות,  קיבל כאן טיפול מרכך ומרסן באופן מוצלח. כך נוצר גוף קל יחסית, שמעט קשב חושף את האיכויות העדינות של היין המצוין הזה. המרקם קטיפתי ואלגנטי, חושף מורכבות ומאפיינים מעודנים. כל אלה מסתכמים בשתיה נעימה מאוד ומתאימים לעונות חמות יחסית וחיך מעודן ותובעני. היין ילווה אוכל קל פלוס בהתאמה, פסטות כמובן אבל גם אספרגוס ועוף בתיבול עדין. צבעו ארגמן עמוק. האף רענן ומורכב, עם רבדים של פטל אדום, תפוח, פרחוניות עדינה, שוקולד ונימי תיבול אניס, ציפורן, אקליפטוס ואדמה. החיך מאוזן מאוד, בעל גוף בינוני ומבנה טעמים עדין ומורכב, נעים והכל ממשיך בסיומת עדינה וארוכה. קיאנטי מעודן ומובחר לחובבי אדומים לא כבדים.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן