אלבריניו ספרדי נגיש באופיו ובמחירו, שובה לב, מעט כפרי ומחוספס. מומלץ מאוד
האלבריניו של אזור ריאס באיחאס הוא כבר מותג, לבן איכותי ועסיסי שנהנה מטרואר ייחודי ונסיון רב בעשייתו. יקב מרטין קודקס הטוב מאזור היין לעיל שבצפון-מערב ספרד מביא בשורה צרכנית טובה ומצליח לספק גרסה נגישה מאוד הן באופי והן במחיר. כשאני אומר נגישה – אל תחשבו ״יין מנומס״ – השובב הזה כפרי ומעט מחוספס. מארייטה (Marieta) פחות מורכב מיינות אלבריניו בכירים ממנו, אבל מספק חוויית שתיה מהנה מאוד, יותר יומיומית אבל לא רק – ויילווה בקלות מנות פתיחה במסעדות שף וארוחות ביתיות מושקעות – בעצם, הוא יכול ללוות את כל הארוחה, במיוחד בעונות החמות יותר. את הירקרקות הטובה שלו מתאים לשדך למנות אספרגוס ושעועית ירוקה רעננה, סלטים מוקפצים, דגים לבנים בכל צורה כנראה וגבינות מעודנות כמו ברי. במחירו הוא בקלות מוביל בקטגורייה שלו. מאוד מומלץ
רשמי טעימה – בציר 2019:
- צבע: קש ירקרק עמוק
- אף: שפע פרי רענן, שרף אורנים, מינרליות עם ניחוח נציץ ורמז למליחות ים וגרידת לימון
- חיך: פרי רענן ועסיסי, מעט מריר, שסוחט את בלוטות הטעם ומתארך על החיך
אודות היין:
- יקב: Martin Codax (ריאס באיחאס, גליציה, ספרד)
- הרכב זני: אלבריניו
- הרכב קרקע: אדמה חולית עשירה בגרניט וצפחה קרוב לאוקיאנוס האטלנטי, גובה 300 מטר
- אלכוהול: 12%
- מחיר מומלץ: 60₪
- יבואן: שקד
- איך שותים: מצננים היטב 10 מעלות, לשתות עד 5 שנים משנת הבציר
- ללגום ליד: דגים ופירות ים, אספרגוס בחמאה, אפריטיף גבינות צעירות. מהנה בספונטניות לבדו.