- יקב: Vicente Gandia (ולנסיה / Utiel-Requena, ספרד)
- בתמצית: ספרדי שולחני טעים ומוצלח במחיר סמלי ממש. כיין פשוט הוא ממש מושלם
- הרכב זני: טמפרניו
- אלכוהול: 12.5%
- מחיר מומלץ: 45₪
- יבואן: אקרמן
- ללגום ליד… מאכלי דגים רעננים וחריפים, פסטות רעננות, מאזטים ים תיכוניים
כשאני נתקל ביין שולחני מעולה, הוא מיד הופך לקנה מידה עבור קבוצתו. אני טורח לציין את המובן מאליו, כי רק חלק מהיינות השולחניים הם טובים מאוד או מצטיינים בתחומם. הטמפרניו שלפנינו הוא כזה – פרחוני, שופע קסם, טעים מאוד. בנוסף, הוא מייצג נאמנה עשיית יין ספרדית, או יותר נכון – של איזור ריוחה, למרות שהוא מיוצר דרומית-מזרחית משם, בעיר ולנסיה שנושקת לחוף הים. באף פרחוניות נעימה וניחוח אופייני לריוחה, חמוציות ואשכולית אדומה, מרווה וטבק, מתוק-מריר. בחיך גוף קל, פיטנגו ואשכולית, טאניות רכה האופיינית לטמפרניו וחמיצות שתלווה אוכל היטב. הסיומת רכה, מתקתקה ונעימה מאוד. יין עשוי היטב שקשה להפסיק לשתות אותו, כזה שהייתי רוצה שילווה את ארוחות הערב שלי בימי השבוע.
מאחורי היין: מי שלא טעם מימיו יינות שמחוץ לגזרת “קברנה-מרלו-שירז” יצטרך להסתגל לטעמם של יינות ספרדיים טיפוסיים. מרגע שהתרגלתי לטעם הזה, אני אוהב לחזור אליו לעתים קרובות. קשה לשבוע מהקסם של הטמפרניו הספרדי הקטן והמצטיין הזה, כל כך קשה שניסיתי להבין ביני לבין עצמי עד כמה הוא באמת פשוט… קשה שלא להרגיש את מסורת עשיית היין בת 4000 שנה שהוא מייצג, כי אחרת אי אפשר לייצר יינות כאלה – פשוטים אבל מושלמים מסוגם, שמתאימים כמו כפפה לאוכל יומיומי וגם לכיס.