- יקב: טוליפ / MAIA (כפר תקווה, ישראל)
- בתמצית: בלנד מקומי לבן שונה בגישה קלילה, עשוי היטב מאוזן ואלגנטי, נעים וצנוע
- הרכב זני: מרסן (גלבוע), פרנץ׳ קולומבר (בנימינה)
- אלכוהול: 12.5%
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 10-12 מעלות
- מחיר מומלץ: 90₪
- ללגום ליד… סושי, מאכלי דגים מעודנים, מאכלי עוף רעננים, אפריטיף גבינות עדינות
הבלנד הלבן הנעים הזה קצת קשה לפיענוח; הוא שונה מהיינות הלבנים הישראליים שנתקלתי בהם והוא גם מעודן ואלגנטי. השימוש בזנים לא שגרתיים מספק הסבר חלקי – מרסן, הזן מצפון עמק הרון שאינו שכיח אצלנו ופרנץ׳ קולומבר שנתן את הבסיס להכלאה הנפוצה אצלנו, אמרלד ריזלינד; הראשון מספק את החדות והשני את הבסיס הפשוט יחסית והמוצק לגוף המעט מלא של היין. ההסבר השני הוא ייננות מדויקת וצנועה שראויה להערכה במקומותינו ותרמה איזון וגיבוש בתוספת אחוז אלכוהול נמוך שהוא תמיד מבורך. האופי הלא מוכר דורש היכרות קצרה, שתתגמל את השותה. צבעו זהוב ירקרק מעט. באף היין עדין ומעט לימוני בתוספת עשב לימון, מינרליות וניחוחות פרי מתוק מהקולומברד. החיך מעניין ומשלב חמצמצות עדינה ומתיקות סמיכה אך מרוסנת, עם סיומת ארוכה. יין נעים ועשוי היטב שמזמין שתיה ארוכה.
מאחורי היין: מיזם MAIA של יקב טוליפ מתיימר לשנות דיסקט, לסטות מהנהוג בתעשיית היין בישראל ולהתוות כיוון חלופי לקו הבורדולזי החלוצי שהתווה הברון רוטשילד במאה שעברה והדיו ניכרים בכל פינה מקומית כמעט, לצד הקו הקליפורני שהתוו יקבי רמת הגולן. סגנון זה של יינות מודרניים וכבדים יחסית השתרש בקרב היקבים המקומיים – גדולים כקטנים – וגם בטעמו של הקהל המקומי. כוונת המיזם הוא ליישם ידע, ניסיון ומסורות ים תיכוניות שישתלבו באקלים, התרבות והאוכל המקומיים, בצורה עמוקה ומשלימה יותר, עם יינות צנועים וישירים יותר. כדי ליישם את המהלך השאפתני יצר יקב טוליפ שיתוף פעולה הדוק עם שני מומחי יין מיוון, היינן פרופ׳ יאניס פארסקאבופולוס והמומחה לתורת הגפן פרופ׳ קוסטאס בקסיאטאס. בשלב זה מופקים במיזם יינות מכרמים קיימים וזנים אופייניים לאגן הים התיכון – קריניאן, גרנאש, מורבד, מרסן ועוד. בשלב מאוחר יותר מתוכנן שילוב זנים יווניים אותנטיים. אם לשפוט על פי הבציר הראשון מ-2013, הם בהחלט בדרך הנכונה והרבה קליעות למטרה כבר מהזריקה הראשונה.