פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Los Vascos Grande Reserve 2011

  • יקב: Viña Los Vascos – Château Lafite Rothschild (צ’ילה)
  • בתמצית: בלנד צ׳יליאני מבוסס קברנה עם פרשנות צרפתית מסורתית, נעים ומהנה, עשוי היטב
  • הרכב זני: 75% קברנה סוביניון, 10% קרמנר, 10% סירה, 5% מלבק (עמק קולצ׳גואה)
  • אלכוהול: 14%
  • מחיר מומלץ: 95₪
  • יבואן: שקד
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפני השתיה
  • ללגום ליד… תבשיל קדרה של ירקות שורש ועשבי תיבול, עוף ביין, חריימה
שאטו לפיט, היקב רב המוניטין מבית הברון רוטשילד בבורדו, הלך בדרכם של כמה ממותגי היין המובילים בצרפת ושלח זרוע בינלאומית אל צ׳ילה. ההיגיון העסקי הוא לנכס מותג מכובד במדינת יין חדשה יחסית והרעיון היינני הוא ליצור יין אלגנטי באמצעות שיטות מסורתיות שישקף את הטרואר הצ׳יליאני דרך משקפיים צרפתיות. יין זה הוא הבכיר בהיצע האדומים של היקב ומציע שילוב כלאיים מעניין של סגנון עולם החדש עם רוך והשפעות בורדולזיות; לא ממש צרפתי וגם לא צ׳יליאני, אלא בעל אופי משלו. גוון הפרי שיוצא החוצה נותן את הטון ומספק את המשיכה, ומורגשת המקצועיות בעשיית היין, כמו גם ההשפעה הצרפתית. אחרי שהתאוורר כראוי היין מפתה במידה, ארומטי, רענן ורך, מלא אבל כלל לא מכביד. באף פירות יער ותות שחור מתקתקים, עשבוניות טובה ומלוחה בעדינות, גם המינרליות עדינה, עם רמזים לוניל, מנטה, עור וזפת. החיך רך ונעים עם גוף בינוני עד מלא, מציע מעט מורכבות וגם טאנים רכים ונעימים בסיומת רכה. חובבי יין בורדולזי שרוצים לפזול מעט החוצה מוזמנים לנסות את הבלנד הנעים הזה.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן