- יקב: Langlois-Chateau (עמק הלואר, צרפת)
- בתמצית: מבעבע ברוט-רוזה מצטיין, שופע איכות ורעננות, קולינרי מאוד, במחיר שפוי
- הרכב זני: קברנה פרנק
- הרכב קרקע: 2 חלקות נטועות על אדמת חימר גירית
- אלכוהול: 12%
- מחיר מומלץ: 100₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לצנן היטב 7-8 מעלות
- ללגום ליד… אפריטיף מגוון, אוכל קל, דגים ופירות ים, צלי עסיסי. מענג לבדו
המבעבע המעולה הזה מגיע מעמק הלואר, וכמו ״קרמו״ (Crémants) אחרים הוא מספק הצצה אל איכויות הייצור של השמפניה הבכירה ובמחיר צנוע בהרבה. הוא מדגים עשייה מעולה של יקב מעולה, המושפע מבעלי היקב מאז שנת 1973 שהם יצרן השמפניה בולינג׳ר (Bollinger) הנודע מסרטי ג׳יימס בונד. מבעלי היקב שהשקיעו בפיתוח אמצעי הייצור וטיפוח הכרמים בשיטות ברות-קיימא בתקן Terra Vitis. המבעבע מופק בשיטות מסורתיות קפדניות בדומה לשמפניה, בתחילה סחיטת הפרי ראשונית בלבד לקבלת עסיס מובחר, בהמשך מגע עם הקליפות למשך 12-15 שעות ולבסוף התיישנות על המשקעים למשך שנה וחצי. היין קולינרי להפליא בזכות חומציות מרעננת מאוד שלופתת את החיך ומעוררת בשובבות נעימה, פחות מנומסת מהנהוג במחוז שמפיין, מלאת אופי אך לא פחות מכך – איכות. המבעבע עשוי כדי לענג בכל עונה באירוע חגיגי, אפריטיף מפנק ולליווי כל מנה אפשרית, החל בסלמון טיפוסי, גבינות קשות, בשרים קלים וכלה בתבשיל חריימה חריף וסטייק עסיסי. היין מוגדר NV, ללא שנת בציר (Non Vintage) כדי לאפשר ליקב לערבב חומרי גלם משנות בציר שונות לצורך גמישות בהפקה. צבעו היפהפה טיפוסי לרוזה צרפתי – אפרסק נחושתי עדין. האף נעים ועדין, רבדים של אפרסק, מלון כתום, בריוש, אבן גיר וקליפות הדרים. בחיך גוף בינוני עם מוס מתמשך המתרכב עם טעמים חמצמצים ארוכים, עד הסיומת האפרסקית הרעננה והנעימה. ברוט רוזה מצטיין במחיר נוח מאוד.
מאחורי היין: המבעבע מדרגת אמצע שנסקר לעיל מצטרף אל שורה של יינות טובים ודומים לו באותה רמת מחיר מרחבי העולם, עם מאפיינים של רוזה מורכב ואיכות העולה בהרבה על זו של המבעבעים הפשוטים ביותר הנפוצים והמוכרים לנו. היינות המבעבעים קרמו (Crémant) מותרים לייצור בשמונה אזורי יין שונים בצרפת לפי חוקים נוקשים שכוללים איכות פרי גבוהה ותסיסה מסורתית Méthode Champenoise. תעשיית היין בעמק הלואר החלה כנראה במאה הראשונה לספירה ע״י הרומאים בזמן יישוב אזור גאליה; ייצור מבעבעי קרמו דה לואר אשר החל באמצע המאה ה-17, נהנה מידע וניסיון רבים בטיפוח הכרמים והפקת יין המורכבת הנדרשת ביינות אלה.