פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Johann Brunner Gewürztraminer

גוורץ נעים, מתקתק-חמצמץ, רענן ומאוזן, שמציע עניין ומעט מורכבות. מומלץ לחובבי חצי יבש

יינות שמציעים ״גם וגם״ מנסים לרקוד על כמה חתונות – מתיקות שתתאים לגבינות עזות טעם, רעננות וחומציות שתתאמנה לאוכל אסיאתי מתובל וחריף, מינרליות חיה שתתאים לכל עונה. האתגר הוא לאזן את כל המאפיינים יחד לכדי שלם אחד מגובש ונגיש, ובמקרה זה יקב יוהאן ברונר עושה עבודה טובה. היין חצי יבש, הפרי המתקתק משאיר את החותם הסופי ונשאר אחרון בחיך, אחרי שהחומציות דעכה אבל נשארה ברקע, ולכן יתאים בעיקר לתבשילי ירקות ירוקים קשים כמו ברוקולי ושעועית ירוקה, דגים לבנים, צלי עוף דשן ורך, גבינות קשות דומיננטיות ואפריטיף תותי שדה וקיווי. והוא גם עושה צדק עם הזן שהפך עבור רבים בישראל לשם נרדף ליינות חצי מתוקים ומספק להם אלטרנטיבה ראויה. מומלץ לחובבי לבנים חצי יבשים וחובבי מתוקים שמוכנים לנסות משהו קצת אחר.

רשמי טעימה – בציר 2018: צבעו קש מעט זהוב וירקרק. באף מינרליות שופעת, דבש, רמז למלון ירוק, קרם לימון ושרף אורנים. החיך מתקתק ומיד מתאזן בחומציות רעננה וצובטת, הגוף בינוני ורך עם המורכבות מהאף שהמתיקות קצת מחביאה אותה, והכל ממשיך בסיומת ארוכה.

פרטים נוספים:

  • יקב: Johann Brunner (פפאלץ, גרמניה)
  • שנת בציר בטעימה: 2019
  • אלכוהול: 11%
  • הרכב זני: 100% גוורצטרמינר
  • הרכב קרקע: אבן גיר וצפחה
  • מחיר מומלץ: 45₪
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות ולשתות רענן עד 3 שנים משנת הבציר
  • יבואן: אדום כהה
  • ללגום ליד… ירקות ירוקים מוקפצים, גבינות קשות, אפריטיף תותים וקיווי, מאכלי עוף. מהנה בספונטניות לבדו.
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

ארטיפיצ׳ה טינטו ליסטן נגרו - בלוג הפיינשמקר

Artífice Listán Tinto

אדום זני אותנטי מטנריף, ייחודי ומאוד שונה, מגובש ועשוי היטב. מומלץ להרפתקנים

שלושה מבעבעים לשנה האזרחית החדשה - דצמבר 2023, בלוג הפיינשמקר

סקירת מבעבעים – דצמבר 2024

סוף השנה האזרחית הניע חשק למבעבעים טובים. כל השלושה למטה היו גם חוויה מרעננת, זמינים במחירים נגישים יחסית ובאיכות מפתיעה.

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן