פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Jean-Luc Baldès Petit Clos 2011

  • יקב: Jean-Luc Baldès (קהור, דרום-מערב צרפת)
  • בתמצית: מלבק ׳קהור׳ אפל ומלא אופי, עמוק והדוק, אדמתי וממכר לחובבי עולם ישן, במחיר נוח מאוד
  • הרכב זני: 80% מלבק, 20% מרלו
  • אלכוהול: 13.5%
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… אוכל אפל וארומטי כמו מאכלי פטריות יער, רוסטביף, קדירת ירקות שורש. ייענג לבדו

פטיט קלו (Petit Clos או ׳חלקה קטנה׳ בצרפתית), הוא נציג מוצלח של יינות מבוססי מלבק מאזור היין קהור שבדרום-מערב צרפת. יש בו משהו מהסגנון ההיסטורי של אותם ״יינות שחורים״ מלפני מאות שנים שזכו לכינוי זה בזכות צבעם האטום ואופיים האפל והקשוח. בנוף יינות המלבק של קהור הוא מייצג את הצד המחוספס והמעט בוטה של יינות האזור, ומאפייני האדמה ששולטים ביין יקסמו לחובבי סגנון העולם הישן. לכל השאר הייתי ממליץ לנסות לפחות פעם אחת משהו אחר מהזן הדומיננטי הזה, שמחביא היסטוריה מרתקת מתחת למה שאנחנו מכירים כיום מדרום אמריקה. כמו הרבה יינות קהור, היין דורש איוורור ממושך כדי להתאזן ולהיות נגיש יותר, שעתיים לפחות. זהו היין הבסיסי של יקב ז׳אן לוק בלדז, ולמרות אותה אפלוליות הוא גם מעט מודרני, עם פרי נעים מתחת למאפייני האדמה, שתוספת מרלו אחראית לחלק ממנה. כורמות וייננות טובות הניבו כאן עושר, מעט מורכבות, קורטוב של עניין לחובבי יין וגם מעט אלגנטיות מעבר לחספוס הראשוני. ליין פוטנציאל התיישנות לא מבוטל וטעמיו הרעננים יתרככו ויעמיקו 8 שנים לפחות משנת הבציר. זה יין למאכלים אפלים ועשירים בהתאם, כמו חריימה עשיר ומאכלים עם גבינות מיושנות וארומטיות. צבעו ארגמן סגלגל ואטום ממש. באף פטל אדום מרוכז שטובל באדמת יער רטובה וקוורץ, מינרליות עדינה, עלי דפנה ובאמצע פטל שחור מתוק ונימים חייתיים. החיך טאני ורענן, בעל גוף בינוני פלוס, שופע אבל לא מכביד, אלגנטי במידה, עם מעט מרירות שמוסיפה לעומק וממשיכה בסיומת רעננה וארוכה. יין נהדר לחובבי הסגנון והעולם הישן, אבל לא רק.

מאחורי היין: קהור הוא אזור יין מיוחד השייך לסגנון העולם ישן. מאחוריו היסטוריה מפוארת והוא חוזר לתפוס מקום של כבוד בשוק היין המודרני בזכות תחייה מבורכת. ״היינות השחורים״ הטיפוסיים והאפלים שהופקו באזור היו פופולריים באנגליה של המאה ה-14 לא פחות מאלה של בורדו, והקרבה הגיאוגרפית והלוגיסטית ביניהם (נמל בורדו הוא שער היצוא גם עבור יינות קהור) זולגת גם לייננות – יש דמיון סגנוני רחוק בין יינות בורדו בעלי עמוד השדרה ההדוק לאלה מקהור, למרות שהוא מעט קלוש עקב ההבדלים בזנים ובמאפיינים. באמצע המאה ה-19 הגיע מלבק אל ארגנטינה ואחרי כמה גלגולים מקומיים צמח להיות הזן הלאומי שלה בעזרת היינות שנהנו מהשמש המקומית והציעו מתיקות מפתה לצד טעמי הפרי המודגשים. מנגד, תעשיית היין של קהור ספגה אבדות קשות עם התפרצות מגפת הפילוקסרה שפגעה קשות בכרמיה בסוף המאה ה-19. יקבי קהור החלו שאמצע המאה ה-20 לשקם את תעשיית היין והקשר המיוחד לזן המלבק, והפעם עם הפנים אל צרכן היין הבינלאומי שרגיל ליינות נגישים יחסית. יקב טריגדינה של ז׳אן-לוק באלדז שאחראי ליין לעיל ממשיך מסורת יין משפחתית שהחלה בשנת 1830. היקב מציע סגנון ׳קהורי׳ נגיש שמאזן בהצלחה את האופי האפל של המלבק המקומי עם רכות אלגנטית.

SHARE​

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

ז׳ן לואי שאב אופרוס סן ג׳וזף אדום - בלוג הפיינשמקר

Sélection Offerus Saint-Joseph

סן ג׳וזף מרוכז ואפל שמתגמל סבלנות ומציע שתייה מהנה ותמורה גבוהה, כזה שמומלץ לשמור תמיד במקרר

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Sant’Eufemia Ruché di Castagnole Monferrato

גרסת בסיס יומיומית טובה של רוקה, זן עלום מפיינוטה שמתהדר בתקן DOCG, ששווה תשומת לב ומציע אופי כפרי וקצוות פתוחים של עולם ישן

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן