פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Scalabrone Bolgheri Rosato 2014

  • יקב: Guado al Tasso / Antinori (בולגרי \ טוסקנה, איטליה)
  • בתמצית: רוזה עסיסי ונהדר, מודרני ומהנה מאוד עם קורטוב של עניין, מאוזן ועשוי היטב, מומלץ
  • הרכב זני: 40% קברנה סוביניון, 30% מרלו, 30% סירה
  • אלכוהול: 12.5%
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
  • מחיר מומלץ: 70₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… מגוון מאכלי דגים, סושי, אנטי פסטי, אפריטיף פירות וגבינות מלוחות

הרוזה הטוב הזה רוקד עם כמה חתונות בהצלחה, עם עסיסיות שסוחטת קלות את החיך שמבקש עוד, צבע יפהפה ומפתה, מרירות ורמזים לים שמביאים את אגן הים התיכון, והכל מאוזן וטעים בקלילות לא מחייבת. ככה נראה רוזה מוצלח בסגנון ״עולם חדש״ עם הדים מסוימים של עולם ישן. כל הדיוק הזה נוצר מזנים בורדולזיים ואחרים כנהוג באזור בולגרי (הרחבה למטה) ע״י היד מנוסה של יקב גואדו אל טאסו ממפעלות אמפריית אנטינורי. ענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה עברו הפקה קפדנית בנפרד, כולל תסיסה בת חודש במיכלי נירוסטה ואז נמסכו יחד לפי אופי הפרי והיין באותה שנה, בדרך כלל וגם במקרה זה ביחס של 40-30-30. היין מורכב ומאוזן מאוד, עם יכולת קולינרית מגוונת: הגוון הים תיכוני העדין מתאים לליווי מאכלי דגים וחצילים והעסיסיות מתאימה לסושי או אוכל אסיאתי מתובל יותר. הוא גם מתאים מאוד לאפריטיף פירות וגבינות מלוחות ויענג גם לבדו בכל עונה. צבעו נחושת ורדרד יפהפה. באף אשכולית אדומה, קליפת תפוז, ורדים ורמזים של אדמה ונקטרינה. החיך מאוזן מאוד, עם חמיצות דומיננטית אבל בדיוק במידה, כמו כל שאר מאפייני האף, והסיומת רעננה, נעימה ומתמשכת. רוזה פנומנלי וטעים לכל חיך כמעט, מומלץ.

מאחורי היין: גואדו אל טאסו הוא תחנת היין של בית אנטינורי באזור בולגרי שבו באופן מסורתי מופקים יינות מודרניים שבהם משולבים זנים בורדולזיים ואחרים ולכן הם נקראים ׳סופר-טוסקן׳. סגנון זה התפתח מאוחר יחסית, אבל ההיסטוריה של היקב ותיקה יותר, מתחילת המאה ה-19, ונשזרה באילן היוחסין של משפחת אנטינורי בשלב מאוחר יותר. האחוזה, הקרויה על שם הגירית המפוספסת השכיחה באזור, חולשת על שטח כרמים גדול הנהנה ממיקרו אקלים ים תיכוני ייחודי המוצא ביטוי מודע ביינות ומשלים היטב את הצד המודרני שבהם. אותם יינות המכונים “סופר טוסקן” מציעים זווית שונה ומודרנית של עשיית יין איטלקית איכותית ומכוונים יותר אל החיך הבינלאומי חובב הקברנה והמרלו הזניים. יינות אלה נשענים על ידע איטלקי אך משולבים בהם  זנים בורדולזיים שלעתים מרכיבים את הממסך כולו. הם פותחו בשנות ה-70, תקופה שבה יינות קיאנטי סבלו מתדמית בעייתית, בניסיון יצירתי למצוא סגנון יינות חדש בעל פוטנציאל מסחרי. יקב אנטינורי המפורסם שייצר את היין לעיל היה אחד החלוצים בתחום. ברבות השנים הסופר-טוסקנים קיבלו מקום של כבוד ויוקרה עקב איכותם הגבוהה וההתאמה שלהם לשוק היין הבינלאומי ולחיך הגלובלי המתפתח.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן