פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Giuseppe Cortese Langhe Nebbiolo 2012

  • יקב: Giuseppe Cortese (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: פיימונטה בדרגת אמצע עם הרבה אופי וחדות, מבושם ועוצמתי. מומלץ לחובבי הזן
  • זנים: הרוב שרדונה בתוספת מעט סוביניון בלאן
  • אלכוהול: 14%
  • חשוב לדעת: לאוורר שעה לפחות לפני השתיה (רצוי יותר)
  • מחיר מומלץ: 110₪
  • יבואן: ג׳ין פרוף
  • ללגום ליד… תבשילים מעודנים כמו ריזוטו, מאכלי דגים, בשרים קלים. ייענג גם לבדו
״לאנגה נביולו״ הוא התקן הפשוט באדומים של פיימונטה, אבל קשה להגיד עליו ״פשוט״, רק ביחס ליינות האיקוניים כאן שמחירם כפול ומעלה. הוא מבוסס על הזן האצילי של האזור ומציג אותנטיות מיוחדת מבית ג׳וזפה קורטזה (הרחבה למטה). היין מופק מכרמי היקב הצעירים יותר בחלקת האיכות רבאג׳ה (Rabajà), בקרבת הכפר האגדי ברברסקו ובחלקת טריפולרה השוכנת ליד. הוא מביא עוצמה מעט פרועה בתוך אריזה חדה ובלתי מתפשרת, סוג של ״הארדקור פיימונטה״. זה לא רק נשמע כמו אוקסימורון, אלא גם מריח ונטעם כך. הצבע דליל – חצי שקוף, האף עוצמתי וצלול, החיך טאני וחמצמץ באופן כמעט בוטה ועדיין חד כתער ומלא רבדים. למכורים ליינות פיימונטה, לחובבי עולם ישן ויינות ״של פעם״, זו טעימת חובה, צריך רק להסניף את היין אחרי אוורור הגון ולהתענג על הענן המשוגע שעולה ממנו. היין מתגמל שתיה סבלנית משהו, למשל ערב חורפי בבית עם חברים, אבל סוחב בקלות כאפריטיף בעונות חמימות בזכות גופו הקל יחסית, הטיפוסי לזן. היין החמצמץ והורסטילי הזה ילווה אוכל עמוק ועדין ממגוון מרכיבים – דגים, ריזוטו, ניוקי, בשרים ותבשילים שונים, אגל גם גבינות חריפות ובשרים עשירים בטעם. היין יתיישן בקלות למשך עשור. אחוז האלכוהול הנכבד שבו כמעט ואינו מורגש. צבעו ארגמן עם נימים חומים. האף בעל עוצמה ומורכבות, מבושם, מתחיל בפטל אדום חמצמץ, ורד מיובש, שוקולד חלב, מינרליות ונימים של תפוח, אדמה, אספלט ופרח חרדל. החיך חמצמץ וטאני, בעל גוף בינוני ורבדי טעם מתמשכים; הסיומת ארוכה וצובטת את הלשון. נביולו משוגע ונהדר שמומלץ לחובבי הזן וחובבי יין הרפתקנים שמעריכים איכות.

מאחורי היין: יקב ג׳וזפה קורטזה אינו בית ותיק בפיימונטה, אבל מייצג סגנון יינות מימים עברו, שלא מתאמצים להתחבב על החיך המערבי. המשפחה טיפחה כרמי איכות במשך דורות, אבל רק בשנת 1971 החליט ג׳וזפה לטפח את היקב וללטש את הידע המסורתי המקומי כדי ליצור יינות איכות ייחודיים. המשפחה החלה לרכוש חלקות כרם נוספות כדי לאפשר את התפתחות היקב, ומייצרת כיום 50,000 בקבוקים בשנה. במקביל התפתח ביקב סגנון ייחודי שמתבטא בין השאר ביין המיוחד שנסקר לעיל.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן