- יקב: G. D. Vajra (פיימונטה, איטליה)
- בתמצית: בלנד רענן ונגיש מפיימונטה, מלא אופי ומהנה. מומלץ
- הרכב זני: ברברה, דולצ׳טו, נביולו, פרייזה (Freisa), אלברוסה ופינו נואר (כרמים בנות 50 שנה)
- הרכב קרקע: עשירה בחוור גירי (חלקות כרם בברולו, לה מורה, נובלו, סיניו וסרלונגה)
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר משוער: 89₪
- חשוב לדעת: לאוורר כשעה לפני השתיה
- ללגום לצד… פסטות מלאות נשמה, רוסטביף, טונה צרובה ופשטידות עשירות
הבלנד הלא שגרתי הזה – רשימת הזנים הצבעונית מופיעה למעלה – חושף מלאכת הרכבה טובה ועשייה חכמה שמאזנת בין פרי רענן ואדמה, אופי ונגישות, נוכחות ורעננות. המשותף לכל הזנים ביין הוא משקל מתון – חריג יחסי הוא אלברוסה, הכלאה בין ברברה והזן הצרפתי העתיק שטוס (Chatus) – והממסך כל כך מגובש שלא נותר אלא להסיר את הכובע בפני יוצריו. היין בעל אופי רענן ומשובב נפש, מלא חיוניות ועם זאת אלגנטי. הטאנים לוקחים חלק ברעננות ועושים שמח בחיך, עם או בלי אוכל קל עד בינוני. בלנד מוצלח ומלא אוקסימורונים נהדרים, שיהנו ממנו חובבי סגנונות העולם הישן ופיימונטה ביניהם, כמו גם חובבי אדומים במשקל בינוני.
רשמי טעימה – בציר 2016: צבעו ארגמן עם נימי חום טיפוסיים לזן. באף פרחוניות מתפרצת ונעימה באיזון שבה, פטל אדום צעיר, מי ורדים, אדמה רטובה, עץ ורמזים לציפורן ועור. החיך שופע פרי צעיר, ועם זאת רך ומלטף, לצד חומציות בריאה שמתחילה בקטן ומתפתחת ככל שעובר הזמן.
מאחורי היין: הסיפור של יקב ואירה דומה לרבים אחרים, נצר למשפחת כורמים שבבעלותה חלקות כרם מחליט להקים יקב משלו. משפחת ואירה הפכה בשנות ה-20 של המאה הקודמת לבעלת חלקות כרם מובחרות באזור ברולו ובין השנים 1968-1972 אלדו ואירה הקים את היקב. שני בניו ג׳יוזפה ואיסידיורו הצטרפו אליו בהמשך.