- יקב: Georges Dubœuf (בוז׳ולה, בורגון, צרפת)
- בתמצית: צרפתי אדום קל ואלגנטי עם הרבה רעננות ומעט מורכבות ואפלוליות טובות
- הרכב זני: 100% גאמאי
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 80₪
- יבואן: שקד
- חשוב לדעת: לצנן מעט 14 מעלות. נגיש היום אבל ישתמר למשך מספר שנים.
- ללגום ליד… קרפצ’יו, סביצ׳ה, דגים על האש או מעושנים, אפריטיף גבינות קשות ונקניקים
הא לכם אוקסימורון יפה, וגם טעים, מסתבר. מחד, מותג יין צרפתי מסחרי מאוד, מהפופולריים בעולם, המייצר יינות בצורה כמעט קואופרטיבית דרך מאות מגדלים וייננים, ומאידך איכות ואותנטיות בלתי ניתנות להכחשה. בזה מצטיין מפעל היין של ג׳ורג׳ דובף; הוא יודע מה הוא עושה, והוא עושה את זה מצוין (הרחבה למטה). עבודה קפדנית ונכונה בכרמים וביקבים מניבה איכות טובה ביין זה, שכמובן אינו בוז׳ולה פשוט אלא שייך לקבוצת ״קרו בוז׳ולה״ הגבוהה. הכפר פלרי (Fleurie), שפירוש שמו ״פרחוני״ בצרפתית, הוא אחד מעשרה כפרים שזכו להגדרה כתת-אזור יין מיוחס בזכות הטרואר המשודרג שניחנו בו. אזור Fleurie עצמו מתחלק ל-13 חלקים בעלי מיקרו אקלים משתנה; במורדות האדמה ענייה יותר והפרי מניב יינות ארומטיים, בעוד שבגבעות מעל לכפר האדמה עשירה יותר ומפריה מופקים יינות עמוקים יותר בעלי יכולת התיישנות. אזור בוז׳ולה אמנם נחשב תת-אזור של בורגון, אבל האקלים שמאפיין אותו דומה יותר דווקא לעמק הרון הסמוך. היינות מתבססים ברובם על הזן גאמיי (Gamay), זן שנוטה לחמיצות גבוהה, קלילות, פרחוניות ודגש על טעמי פרי – קצת מזכיר פינו נואר אבל פשוט יותר ואצילי פחות. היינות מיועדים בדרך כלל לשתיה בשנותיהם הראשונות ודורשים מעט צינון לפני השתיה בעונות החמות. בבצירים יוצאי דופן של Fleurie המניבים פרי באיכות גבוהה מהרגיל מופקים יינות בעלי יכולת התיישנות ארוכה בהרבה. זה שלפנינו הוא ברמת הבסיס של היקב וניחן באופי אביבי ונעים מבית העולם הישן, כזה שאפשר לשתות בניחותא, בעיקר עם אוכל קל לידו. יש בו גם את השילוב הקסום של עממיות וליטוש טוב. צבעו ארגמן-חום ושקוף מעט. האף נעים ומעט מורכב עם רבדי פטל אדום ושחור, פרחוניות עדינה מסביב, מעט אספלט אפל ואדמה עם נימים של אניס. החיך אלגנטי ורך, בעל גוף קל עד בינוני עקב טעמו השופע יחסית, רענן ומעט טאני, סוחט את הפה בעדינות, עם נימי טעם אפלים עדינים בסיומת הארוכה. יופי של יין ומומלץ לחובבי עולם ישן וסגנון קרו בוז׳ולה, כמו גם יינות מקבילים מהעולם הישן.
מאחורי היין: ג׳ורג׳ דובף (Georges Dubœuf) הוא אחד ממותגי היין הידועים בעולם, ואדם בעל חזון מרשים של מצוינות בייננות צרפתית אבל לא בהכרח של יוקרה, ואולי אפילו להיפך. בעזרת תעשיית היין המרשימה שהקים בשנת 1964 הוא יצר מודל מודרני של פעילות ׳נגוסיאן׳, או סוחר יין, המשלבת מיקור חוץ של פרי ותהליך הפקת היין בקנה מידה רחב באזור בוז׳ולה בבורגון ומקונז בדרום עמק הרון. בעזרת חושיו הטובים בעולמות היין והעסקים הוא זיהה טרוארים איכותיים, איגד 400 מגדלים (כורמים) ו-300 ייננים ובנה אימפריה קטנה של יינות איכות בדרגת אמצע. הוא אחד האחראים להפיכת בוז׳ולה ללהיט בינלאומי בשנות השמונים ולהחזרת המיקוד באיכות עם נפילת המותג השיווקי ׳בוז׳ולה נובו׳ עשור לאחר מכן.