פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות

פלם קברנה סוביניון רזרב 2009

  • יקב: פלם (הרי יהודה, ישראל)
  • בתמצית: קברנה ישראלי מובחר ומצטיין עם הדי עולם ישן ונשמה, המגלם טרואר מקומי
  • הרכב זני: 86% קברנה סוביניון, בתוספת סירה, מרלו ופטיט ורדו
  • אלכוהול: 14.5%
  • מחיר מומלץ: 165₪
  • חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפחות לפני השתיה
  • ללגום ליד… מאכלי כבש עשירים, פסטות עשירות 

הקברנה של פלאם שואב מכמה עולמות: שפע בשל ונגיש המושפע מיינות עמק נאפה, טרואר ישראלי עם זיתים ותיבול ים תיכוני, בתוספת גוון איטלקי מובהק השכיח באדומים של יקב פלם. זהו יין מובחר ומורכב, שופע, שניכר בו ריסון חיובי בהשוואה ליינות מקבילים מישראל. היין בטעימה מבציר 2009, קורץ לסגנון העולם הישן ונוצר לפני שיקב פלם שינה כיוון לסגנון מודרני יותר ביינות הרזרב; הוא כבר בן 6 והספיק להתרכך, ועם זאת שמר על הירקרקות והרעננות העדינות שבו. הקריצה לטעם המקומי מגיעה בבשלות מתקתקה עדינה, והיין גם מציע מורכבות נהדרת עם מאפיינים מקומיים שמקנים לו עומק, עניין וייחוד. הירקרקות מתלכדת עם שאר המאפיינים הטובים שיש בהם נשמה ותורמים לחוויית שתיה טובה מאוד. נוכחות העץ מדויקת והאיזון ביין טוב, רק הבשלות שעולה מעט על גדותיה מצמצמת את רוחב היריעה המיוחד ביין הזה. היין מהנה לשתיה בשלב זה אבל ימשיך להתרכך בבקבוק עוד 3 שנים לפחות. זה יין לפסטות עשירות, קדירות ובשרים עם עשבי תיבול. צבעו ארגמן חום עם נימים חומים-ורדרדים. האף מורכב ועשיר עם זיתים שחורים וירוקים, פטל אדום, פלפל חריף ירוק, דפנה וקרמל עדין מהחביות, וניל, תפוח מתקתק, טחב ואספלט. החיך חמצמץ ועשיר, שופע עם גוף מלא, ארוך ובשל עם מורכבות טובה וסיומת בשלה ומתמשכת. אחד הקברנה הישראלים הטובים שיש.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

רואנייה דולצ׳טו ד׳אלבה - בלוג הפיינשמקר

Roagna Dolcetto d'Alba

דולצ׳טו ששובר את מוסכמות הזן ומסגרות האיכות המוכרות, הדוק, אנרגטי ומושך

טעימת יקב וואכטר-וויסלר מאוסטריה - בלוג הפיינשמקר

בלאופרנקיש Has Landed

בלאופרנקיש האוסטרי מתגלה כזן מפעים ביינות אוסטריים מלאי אלגנטיות וחדות, עם אופי ייחודי שממריא גבוה ביינות יקב Wachter-Wiesler בדרום בורגנלנד

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום 😎

הגיל שלך הוא 18 ומעלה, כן?

דילוג לתוכן