- יקב: Domaine Weinbach – אלזס, צרפת
- בתמצית: ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ
- הרכב זני: ריזלינג מכרם ״קלו דה קפוסין״ וכרמים סמוכים
- הרכב קרקע: חצץ ואדמה חולית על מצע חלוקי נחל
- אלכוהול: 12.5%
- מחיר מומלץ: 149
- חשוב לדעת: לצנן היטב או במתינות לפי הטעם 8-12 מעלות. יעמיק 10 שנים לפחות משנת הבציר
- ללגום ליד… מהנה לבדו ומגוון קולינרית – דגים לבנים, סושי, אוכל קל רענן, אבל גם דג קרודו ואפילו קרפצ׳ו ועוד
אלזס הפכה עם השנים לסוג של שק חבטות: משהו בסגנון מרגיש מיושן, וגורם לפוטנציאל האיכות המוכר להרגיש מיושן ופחות רלוונטי, בוודאי ליד כוכבים רעננים בהרבה וגם ״מקביליהם״ הגרמנים שקרנם עלתה. לכן מרענן (מתנצל על הקלישאה) להיתקל בריזלינג שגם מתכתב עם הסגנון המסורתי וגם מנער את האבק בקלילות בלתי מתנצלת, ולא נופל מהרבה ריזלינגים גרמנים. היין מגיע מאחוזה עתיקה שהוקמה ב-1612 על ידי נוצרים קפוצ׳ינים. הוא הופק בתחילה על טהרת כרם היסטורי בשם Clos des Capucins שקרוי על שמם וכיום גם מחלקות סמוכות אליו. משפחת פאלר קנתה את היקב ב-1898, אחרי שעבר ידיים כנכס לאומי שהוחרם במהפכה הצרפתית ונמכר. מות המייסדים מהמשפחה לפני כחצי מאה העביר את היקב לניהול נשי מלא – קולט ובתה קתרין, שמנהיגה אותו עד היום בזמן שהיא מעבירה את השרביט לבניה. היין הזה קרוי על שם תאו, הבן. אם יש כאן מגע נשי, הוא מורגש בעשייה חכמה ואמיצה שיש עוצמה, איזון והרבה ניואנסים. היין בטעימה שצבר מעט גיל לא מראה שום סימני דעיכה – יש לו עוד הרבה זמן להעמיק. זה יין שאומר ״לחפש עוד מהיקב״.
רשמי טעימה – בציר 2019 (נטעם 2024): צבע קש מוזהב ומעט כהה. באף שילוב של פרי רענן עמוק ומרובד, ליים, אפרסק, חמאתיות עדינה ומתחת רבשים של מלון כתום, שרף, מינרליות עם מעט פלינט בקצוות, בריוש, בננה מקורמלת ועוד. בחיך ממשיכה המורכבות מהאף עם מרקם נהדר ומעט מרירות שמשתלבת בעסיסיות בחומצה כשהכל רך ורענן באותו הזמן.