- יקב: Cusumano (דרום סיציליה)
- בתמצית: סיציליאני מודרני ועסיסי, עשוי היטב, שמבקש ארוחה ים-תיכונית לצידו
- הרכב זני: 100% נרו ד’אבולה
- אלכוהול: 14%
- מחיר מומלץ: 65₪
- יבואן: שקד
- ללגום ליד… אוכל סיציליאני ביתי: מאזטים מלוחים של סרדינים, נקניקים וגבינות
היין הוא האדום הפשוט של היקב, מעין דרגת אמצע מעל יין שולחני, וככזה מספק תמורה טובה מאוד למחיר. הוא עסיסי, עגול ומגובש, גרסה מודרנית ליינות איטלקיים, שמעלה ניחוחות וטעמים של אוכל איטלקי ביתי וממש מבקש ללוות ארוחה שכזו. עוד היבט מודרני ביין הוא פקק זכוכית (!) יפה ואלגנטי. צבעו ארגמן עמוק ומעט ורדרד. האף לא שגרתי, תות שחור מתערבב עם ניחוחות סרדינים, מעט עור ופרחוניות רכה בסוף (מישהו אמר סיגליות וצדק). בחיך חגיגה של תות שחור מתקתק ועסיסי עם זיתים שחורים, צלפים ומעט חלביות שמעשירה את גופו הבינוני-מלא. היין עשוי היטב וילווה בקלות ארוחת ביתית עם דגים ומאזטים ים-תיכוניים רעננים. מומלץ לחובבים מתקדמים עם ראש פתוח, אבל לא רק.
מאחורי היין: לסיציליאנים יש את היין שלהם, ובאדומים זה בדרך כלל נרו ד׳אבולה (Nero D’Avola). במקרה שלפנינו העשייה שלו מעט מודרנית, אבל עדיין איטלקית מאוד. בראיה תרבותית נחמד לגלות כמה היין מחובר לאזור שממנו הגיע: הרחה עמוקה אחת גורמת למאזטים ולסרדינים לקפוץ ממנו החוצה.