פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Cusumano Nero D’Avola 2011

  • יקב: Cusumano (דרום סיציליה)
  • בתמצית: סיציליאני מודרני ועסיסי, עשוי היטב, שמבקש ארוחה ים-תיכונית לצידו
  • הרכב זני: 100% נרו ד’אבולה
  • אלכוהול: 14%
  • מחיר מומלץ: 65₪
  • יבואן: שקד
  • ללגום ליד… אוכל סיציליאני ביתי: מאזטים מלוחים של סרדינים, נקניקים וגבינות

היין הוא האדום הפשוט של היקב, מעין דרגת אמצע מעל יין שולחני, וככזה מספק תמורה טובה מאוד למחיר. הוא עסיסי, עגול ומגובש, גרסה מודרנית ליינות איטלקיים, שמעלה ניחוחות וטעמים של אוכל איטלקי ביתי וממש מבקש ללוות ארוחה שכזו. עוד היבט מודרני ביין הוא פקק זכוכית (!) יפה ואלגנטי. צבעו ארגמן עמוק ומעט ורדרד. האף לא שגרתי, תות שחור מתערבב עם ניחוחות סרדינים, מעט עור ופרחוניות רכה בסוף (מישהו אמר סיגליות וצדק). בחיך חגיגה של תות שחור מתקתק ועסיסי עם זיתים שחורים, צלפים ומעט חלביות שמעשירה את גופו הבינוני-מלא. היין עשוי היטב וילווה בקלות ארוחת ביתית עם דגים ומאזטים ים-תיכוניים רעננים. מומלץ לחובבים מתקדמים עם ראש פתוח, אבל לא רק.

מאחורי היין: לסיציליאנים יש את היין שלהם, ובאדומים זה בדרך כלל נרו ד׳אבולה (Nero D’Avola). במקרה שלפנינו העשייה שלו מעט מודרנית, אבל עדיין איטלקית מאוד. בראיה תרבותית נחמד לגלות כמה היין מחובר לאזור שממנו הגיע: הרחה עמוקה אחת גורמת למאזטים ולסרדינים לקפוץ ממנו החוצה.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן