פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Crémant d’Alsace L’Exception Brut Chardonnay

  • יקב: Pfaffenheim (אלזס, צרפת)
  • בתמצית: מבעבע מובחר ומורכב שהוא גם לבן רציני ואיכותי מאוד, מלא גוף ואופי, מומלץ לחובבי לבנים מתקדמים
  • הרכב זני: 100% שרדונה
  • אלכוהול: 12%
  • מחיר מומלץ: 80₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: לצנן היטב 7-8 מעלות. מיועד לשתיה עד שלוש שנים מהיציאה לשוק.
  • ללגום ליד… אפריטיף עשיר של נקניקים וגבינות קשות, מאכלי דגים ופירות ים עשירים, פשטידות

אנחנו מכירים את ה׳גוורץ׳ של היקב פפפנהיים (Pfaffenheim), עם המאפיינים האלזסיים הקלאסיים הרכים; אבל היקב חזק לא פחות בגזרת המבעבעים, ואלה שובבים בהרבה מהלבן המנומס ההוא. היין המבעבע זה שייך לקבוצת קרמו (Crémant, הרחבה למטה) המיוצרים בשיטת שמפניה המסורתית, ונקרא ׳יוצא דופן׳ (L’Exception) מסיבות מאוד ברורות. לעומת קרמו מקבילים הוא יותר חסון, יבש, חמצמץ ומורכב, והאיכות כאן נוסקת לגבהים אחרים. חמיצות יבשה ומינרלית חותכת מקבלת כאן את קדמת הבמה ונושאת על גבה את העושר והאופי המיוחד שלו, שמזכיר במעט יינות לבנים מעולים מאזור ז׳ורה (Jura) שבין בורגון לגבול השוויצרי. הוא לא מבעבע שכולו ׳פאן׳, ומציע חוויית שתיה גבוהה ומענגת של יין לבן רציני. עם כל לגימה והרחה הוא הופך ממכר ובלגימה מעט סבלנית הוא מתבהר ככוכב די מסעיר. שעתיים אחרי הלגימה האחרונה, החמיצות, המליחות והמינרליות עוד ידגדגו בחיך עם קסם מתמשך. גוף הטעמים החסון מתאים לארוחה ממש ולא רק אפריטיף קל, למשל פשטידות עשירות, בשרים קלים שונים ואפילו רוסטביף מעודן, אבל המליחות העדינה ביין תלווה גם דגים ופירות ים איכותיים. צבעו קש מעט ירקרק. האף רענן וחמצמץ עם רבדים של משמש ואפרסק צעירים, פרי רענן, מינרליות ונימי שמרים ומליחות. החיך ארוך ושופע עם גוף מלא ומורכבות פנטסטית, מעט חמאה לקראת הסיומת הארוכה והרעננה. מומלץ לחובבי לבנים ומבעבעים מתקדמים ונותן תמורה מעולה למחיר.

מאחורי היין: המבעבע מדרגת אמצע שנסקר לעיל מצטרף אל שורה של יינות טובים ודומים לו באותה רמת מחיר מרחבי העולם, עם מאפיינים של יין לבן מורכב ואיכות העולה בהרבה על זו של המבעבעים הפשוטים ביותר הנפוצים והמוכרים לנו. היינות המבעבעים קרמו (Crémant) מותרים לייצור בשמונה אזורי יין שונים בצרפת לפי חוקים נוקשים שכוללים איכות פרי גבוהה ותסיסה מסורתית בבקבוק, הידועה בשם Méthode Champenoise או פשוט Tradition. למרות שאלזס הוא אחד מאזורי היין הוותיקים בצרפת, ותיעוד לאיכות יינותיו מופיע בכתובים מהמאה השישית לספירה, יינות מבעבעים יוצרו בו רק מסוף המאה ה-19 תחת שלטון האימפריה הגרמנית. הקרמו של אלזס, או Crémant d’Alsace, הוכר כתקן איכות בכמה שלבים לקראת סוף המאה ה-20 וזוכה יותר ויותר להערכה בינלאומית כמבעבע איכותי מהשורה הראשונה.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

טעימת שנין בלאן 5.2024 - בלוג הפיינשמקר

כחוט השנין

טעימה שמדגימה איזו איכות, תמורה ומגוון מציע שנין בלאן יבש

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן