- יקב: Cordero di Montezemolo – פיימונטה, איטליה
- בתמצית: נביולו פיימונטזי עשיר המספק הצצה לאיכויות האזור
- הרכב זני: 100% נביולו – גפני ברולו בנות 15 שנה באזור לה מורה
- הרכב קרקע: אדמת חוור וחימר
- אלכוהול: 14%
- מחיר מומלץ: 110₪
- חשוב לדעת: לאוורר כשעה לפני השתיה, לצנן מעט 16 מעלות, לשתות 2019-25
- ללגום ליד… פסטה ברוטב ראגו, צלי כבש, סטייק. מהנה גם לבדו
נביולו פיימונטזי מהנה, צנוע רק ביחס ליינות האיקוניים מאותו אזור המופקים מכרמים באזור לה מורה (La Morra). הפרי מכרמים צעירות מדי להפקת ברולו מנותב להפקה צנועה יותר, בערך שנה בחביות. היין שופע, ישיר יותר, מעט צעיר בטעימה (בן שנתיים) וזקוק לעוד שנתיים של התבגרות בערך. הוא אינו מתיימר להיות "ברולו קטן", אלא לספק הצצה למאפייני הזן הייחודיים ואיכות הטרואר. מאידך, זהו אינו "יין קטן" כלל וכלל, אלא שופע ומלא, חייתי מעט, מרובד ומספק שתייה טובה. הוא מתאים לחובבי הזן ופיימונטה, ולמי שרוצה להכיר את יינות האזור ומחפש כרטיס כניסה.
רשמי טעימה – בציר 2015, נטעם 2017: צבעו ארגמן טיפוסי עם נימים חומים. באף עושר ורבדי אוכמניות, מינרליות (ומעט אדי אלכוהול), עור, מרווה ורמז לשרף אורנים. החיך מלטף, בעל גוף בינוני ועושר טעם שגורם לו להרגיש מעט גדול יותר, מתקתק וירקרק עם נימים עשבוניים וחמיצות עדינה שממשיכה בסיומת ארוכה.