- יקב: Château Latour-Martillac (בורדו, צרפת)
- בתמצית: בורדו לבן גדול, עשיר ושופע, עסיסי ומיוחד, אלגנטי. מומלץ לחובבי לבן מתקדמים
- זנים: 67% סוביניון בלאן, 33% סמיון
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 240₪
- יבואן: הכרם
- חשוב לדעת: לצנן במתינות 12-10 מעלות. ישתבח לפחות עשור משנת הבציר
- ללגום ליד… סלמון ברוטב מעודן, אפריטיף מלוח עסיסי. מהווה ארוחה בפני עצמו
שאטו לאטור-מרטיאק זכה לפרסום והערכה בזכות הלבן הגדול והחידתי הזה (הרחבה למטה). באופן פרדוקסלי, פחות מרבע מכרמי היקב נטועים זנים לבנים. היין מבציר 2009 נשען בעיקר על סוביניון בלאן שמגביר מעט את הרעננות והחדות המעודנות; סופת ברד הרסנית שהיכתה בכרמים באביב פגעה בעיקר בכרמי הסמיון והוציאה מהמשוואה גם את כרמי המוסקדל. הסמיון עדיין נותן את הטון עם מאפייניו השופעים שהעמיקו בתסיסה שניה וקיבלו נימים חלביים. זהו לבן מרשים המיועד בעיקר לשותים מתקדמים ודורש הסתגלות והיכרות ממי שלא נתקל בבורדו לבן מסדר הגודל הזה; האיכות והחוויה שווים מאמץ וגם את המחיר הלא קטן, רק צריך לצנן במתינות, לטעום בסבלנות קלה והאופי המיוחד יעשה את שלו. החמיצות העדינה והחיה של הסוביניון משגעת את החיך באיטיות עם סחיטה ארוכה של בלוטות הטעם. המתיקות הבשלה מתמזגת במרירות קלילה, קליה עדינה ושאר המאפיינים הבשלים מהתסיסה המלולקטית, שמתלכדים לאופי מיוחד ביין שהוא ממש ארוחה. אופי זה יתאים לאפריטיף מלוח עדין ועסיסי, מאכלי ירקות ירוקים קשים, כמו גם מאכלי סלמון ודגים דשנים דומים ברוטב עדין. צבעו זהב כהה עמוק. האף בשל ורענן, מרובד ועשיר, עם ניחוחות קמומיל, מלון, מתחת חבויות פטרוליות ומינרליות עדינות, עץ קלוי ופרי רענן. החיך מיוחד ועסיסי, מרענן וסוחט, ארוך ומרענן, אלגנטי. בורדו לבן גדול למתקדמים וחובבים עם ראש פתוח.