פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

2012 Odé d’Aydie Madiran

  • יקב: Château d’Aydie – Vignobles Famille Laplace (גסקוניה, דרום מערב צרפת)
  • בתמצית: אדום זני לא שגרתי מדרום-מערב צרפת המספק הרבה עניין, איכות ושתייה טובה
  • זנים: 100% טאנאט (Tannat)
  • אלכוהול: 14.5%
  • מחיר מומלץ: 80₪
  • יבואן: הכרם
  • חשוב לדעת: עדיין צעיר, לשתות החל מ-2019. יש לאוורר שעתיים לפחות לפני השתיה
  • ללגום ליד צלי ברוטב פירות יער, טונה צרובה, אפריטיף גבינות ונקניקים 

היין המעולה והאקסטרימי הזה מספק איכות והרבה עניין, שלא לומר אתגר, ולכן מומלץ לחובבים מושבעים ומיטיבי לכת. הוא מספק הצצה אל מוצאו ההיסטורי של הזן המסקרן טאנאט (Tannat, ראו הרחבה למטה). הזן, כשמו כן הוא, טאני, ומציג חמיצות חדה ומסמרת שיער וגוף מרוכז והדוק סביב אותם טאנינים. היקב המצוין שאטו ד’איידי, שהוקם בשנת 1927, מיישם באופן מובהק סגנון עולם ישן, המביא לידי ביטוי את הטרואר הייחודי – אדמת חמר-גירית המשופעת בחלוקי אבן – ואת צדדיו האפלים של הזן. הפקת היין כוללת תסיסה במיכלי עץ ויישון בחביות למשך 12-15 חודשים. העוצמה המרוכזת ואיכות היין דורשים ריכוך ומייעדים אותו לשתיה אחרי יישון מה, רצוי 7 שנים אחרי הבציר. במידה וסבלנות אינה הצד החזק שלכם, תאלצו לאוורר אותו היטב למשך שעתיים לפחות, רק אז יתגלה הפוטנציאל שלו במלואו. הרעננות, האדמתיות ומאפייני הפרי השחור הופכים אותו לאפריטיף סולו לשתיה סבלנית עבור חובבי עולם ישן, כמו גם לצלי בקר או טלה ברוטב פירות יער או למשל צ’ימיצ’ורי, אבל גם למאכלי דגים שמנים כמו טונה וסלמון ברוטב רענן. צבעו ארגמן שחור אפל ומרהיב. האף נפתח בפטל שחור צעיר וחמצמץ וממשיך עם ניחוחות מתגברים של מנטה, יוד, אבן גיר, אניס, הכל בתנופה מרשימה המרמזת על איכות פרי יוצאת דופן. החיך טאני וחמוץ, מרוכז וחד, מלוכד במבנה דחוס, חושף מורכבות שממשיכה בסיומת חמצמצה וארוכה. זה לא יין לכל אחד, טעם נרכש באופן מובהק, שבעיני שווה את המאמץ אם עולם היין מרתק אתכם, ואפילו במחיר נוח.

מאחורי היין: אזור היין מדירן (AOP Madiran) בחבל גסקוניה שבדרום-מערב צרפת גובל בפירנאים ונודע כבית הגידול ההיסטורי של הזן האקזוטי טאנאט (Tannat). כיום הזן מתפשט באזורי יין שונים בעולם, מאוסטרליה, דרך דרום אפריקה, איטליה ועד ברזיל וארגנטינה. באורוגוואי הוא כבר הפך ״זן לאומי״. הטאנים המרוכזים וחמיצות בוטה הם מסימני ההיכר המובהקים של הזן, ובטיפול המסורתי של חבל מדירן זוכה אופיו הקשוח לטרואר אפלולי המשלים אותו היטב.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Ca’ del Baio Langhe Nebbiolo

יקב: Ca’ del Baio – פיימונטה, איטליה בתמצית: נביולו צעיר, רענן ונמרץ, מבושם, תמצית נביולו פיימונטזי באריזה ומחיר נגישים הרכב זני: נביולו מכרמים שניטעו בשנים

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן