- יקב: Carpineto (טוסקנה, איטליה)
- בתמצית: טוסקני מופלא ולא כבד, מעודן ומהנה בתחפושת ארצית. מומלץ לחובבי האזור
- זנים: 100% סנג׳ובזה
- אלכוהול: 14%
- חשוב לדעת: לאוורר שעתיים או להמתין ולשתות 2020-2024
- מחיר מומלץ: 140₪
- יבואן: האחים פלאם – הגפן
- ללגום ליד… טונה צרובה, פסטות בשמן זית, קרפצ’ו בקר, ריזוטו
רוסו די מונטלצ׳ינו לעד כנראה יחסה בצילו הכבד של אחיו הגדול, ברונלו די מונטלצ׳ינו רב המוניטין ונמנה על הידועים ביינות איטליה. זאת מסיבה טובה, לכאורה, כי יצרני ברונלו זכו לתקן ״רוסו״ הפשוט בשנת 1984 כדי לשחרר לשוק ״ברונלו צעיר״ כדי להחיות את תזרים המזומנים כשהוא דליל (ברונלו מחויב בשלוש שנות יישון בחביות לפחות בעוד רוסו חצי שנה) או להפריש יינות בבצירים פחות טובים מבלי לפגוע במותג ברונלו. הפרי והטרואר זהים לאלה של האח הגדול – 100% סנג׳ובזה מאותן חלקות מובחרות; הפוטנציאל שם, רק פחות יומרני – וזו בדיוק ההגדרה של רוסו די מונטלצ׳ינו.
אצל קרפינטו, יקב טוסקני מצוין ויעיל, הרוסו הוא פנינה קטנה, לא זולה אמנם, אבל כזו שמדיפה הרבה איכות ומספקת חוויית שתיה מעולה. הסוד כאן הוא לאוורר את היין היטב – בכל זאת, חומר גלם עם פוטנציאל – או ליישן את היין, מה שלרובנו לא תהיה הסבלנות לעשות במקרה של יין שאינו ״גדול״. כשהוא ״פתוח״ כראוי הרוסו הזה מציע איכות, איזון ועומק מעודן בתוך גוף קל ורענן. כרגע הוא צעיר וזורם בשתיה לא מחייבת אבל עם מעט תשומת לב יספק עניין וחוויית שתיה שתגרום שתסביר את תווית המחיר הלא צנועה. הקו המסורתי-אך-מודרני והמהוקצע של בית קרפינטו המעולה מורגש באיזון, עם נוכחות עץ עדינה ברקע ובישום נעים שנעים להריח ארוכות. היין ילווה אוכל ״חצי כבד״ מגוון כמו דגים שמנים, רוסטביף, פסטות עשירות, ריזוטו ועוד.
צבעו ארגמן חום עדין (בכל זאת ״ברונלו״). האף רענן וחושף רבדים של פרי אדום, תפוח בשל, ירקרקות, שקדים מרים, אדמה ואקליפטוס. החיך רענן וחמצמץ עם טאנים וחמיצות נהדרת שלופתים את החיך ביחד, המבנה נהדר והגוף בינוני, מניח את הרבדים על הלשון באופן מופתי ומשאיר חמיצות עדינה בסיומת ארוכה שגורמת לו להרגיש קל וארצי – אם תרצו, תחכום שמתחפש לפשטות. יין מופלא למי שלא חייב את האדום שלו כבד ונהנה מעידון ומורכבות.