- יקב: Tenuta (פריולי, איטליה)
- בתמצית: איטלקי לבן יבש ועם זאת מתקתק, טעים, רענן ומלא
- הרכב זני: 100% טרמינר
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 75₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8-10 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… מנות ראשונות בתיבול עדין, ירקות מוקפצים, דגים ופירות ים
הענב הלבן טרמינר מייצג משפחת זני ענבים ונקרא כנראה על שמה של העיירה העתיקה Traminer הנמצאת לאורך נתיב היין בחבל טירול שבצפון-מזרח איטליה. בהשוואה לגוורצטרמינר המוכר שהוא קרוב זני שלו, “טרמינר לבן” מפיק יינות יבשים בהשוואה ל-“גוורץ” הממוצע (הזן נחשב “חצי יבש” אבל היקב מתאר אותו כיבש, ובצדק). בהכנת היין נעשה שימוש בתהליך Sur Lees, השרייה ארוכה עם המשקעים לאחר תסיסה מבוקרת המפיקה טעמים מלאים ועמוקים יותר. היין בעל צבע קש זהוב וניחוחו הפרחוני והחמצמץ מרענן וחי. בחיך מורגשים מינרליות קלה ומרקם מעט שמנוני שמעניקים לו גוף בינוני הממלא את החיך ברבדי טעמים: חמיצות קלה, מתקתקות, מעט מרירות. זהו יין טעים ועדין שילווה היטב פירות ים עדינים ומאכלים בתיבול קל.
מאחורי היין: אל תתנו לאופי היבש מעט של הטרמינר לעיל להרתיע אתכם, הוא יערב לחיך כל מי שחובב יינות לבנים. שתיתי החודש 6 יינות איטלקיים לבנים מצטיינים, כמה מהם מיוצרים ביקב זה, אשר מדגישים עוד יותר כמה רחבה ועמוקה מסורת היין בארץ המדהימה הזו.