- יקב: Billaud-Simon (בורגון, צרפת)
- בתמצית: שבלי עדין ומובחר, מורכב ונפלא. מומלץ
- אלכוהול: 12.5%
- הרכב זני: שרדונה
- מחיר מומלץ: 110₪
- חשוב לדעת: לצנן היטב 8 מעלות
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… דגים ופירות ים איכותיים, סושי, פאטה כבד
השרדונה הנהדר הזה נמצא על הצד העדין בסקאלת יינות שבלי, כל כך עדין שהוא עשוי לתעתע בחובבי הזן, שרק האגוז והחמאה מסגירים את זהות הזן באופן מובהק. אבל אל תתנו לעידון הזה לבלבל אתכם, זהו יין מורכב, עמוק ומלא ניואנסים. הוא כל כך טעים שהבקבוק אמור להתרוקן מהר. ועוד משהו, זהו לבן משובח קלאסי לעונות החמות ופחות לחורף. צבעו קש חיוור ירקרק. האף רך עם פרחוניות מעודנת, ניחוחות לימון וליים מריר, אגוז ומעט חמאה, עשב לימון ויסמין. החיך סמיך וחמצמץ, עדין ומרענן, ממשיך את האף ומחביא קצת את השרדונה, בעל סיומת ארוכה. מומלץ לצד ארוחת דגים טובה או סושי, אבל יסחוב ערב שלם גם לבדו, אם רק תתאפקו לא לשתות את הכל בבת אחת.
מאחורי היין: יקב ביו-סימון הוקם בשנת 1815 לאחר חזרתו של שארל לואי נואל ביו, המייסד, מהשתתפות במלחמות נפוליאון. הוא שתל כרמי שרדונה על אדמות המשפחה, אשר התרחבו עם נישואי קרובו ז׳אן ביו עם רנה סימון בשנת 1930, אז גם ״התרחב״ שם היקב. בשנת 1991 חזר ברנרד ביו אל היקב לאחר קריירה מצליחה כיועץ תקשורת מתוך כוונה לטפח את היקב ולייצר יינות שבלי מעודנים ונאמנים למסורת היין המפוארת של האזור. למרות ההשקעה והשימוש בציוד התססה מודרני בעשיית היין, היקב מקפיד להשתמש בשמרי בר טבעיים ללא הוספת שמרים חיצוניים, גם בתסיסה המלולקטית, ושימוש מינימאלי בחביות ליישון היין – רק שניים מיינות היקב בדרגת גראן-קרו מיושנים בחביות. גישה זו מוצאת ביטוי ביינות רעננים ועדינים, שאולי מרגישים מרוסנים ליד שרדונה ״מתפוצצים״ באף ובחיך, אבל נותנים יותר אם מקשיבים להם מעט.