- יקב: Michele Chiarlo (פיימונטה, איטליה)
- בתמצית: ברולו מודרני וקל יחסית ועדיין עמוק ורב רבדים, עשוי היטב. מומלץ למתחילים
- הרכב זני: 100% נביולו
- אלכוהול: 13.5%
- מחיר מומלץ: 235₪
- חשוב לדעת: לאוורר שעתיים לפני השתיה. נגיש עכשיו אבל מומלץ לחכות עד 2018
- יבואן: הגפן
- ללגום ליד… אוכל איטלקי מוקפד ועמוק: פיצות, פסטות, תבשילים רעננים
יקב מיקלה קיארלו משלב פרשנות מודרנית ביינות קלאסיים, והברולו הזה אינו שונה. הוא קל ונגיש בגיל צעיר יחסית, מה שלא אופייני ליינות מסוג זה, ועדיין מציג עושר ואלגנטיות מרשימים. עם כל שעה שחולפת היין מתרכך ומתעדן, ונראה שיתבגר היטב בשנים הקרובות אז אפשר גם להמתין ולהנות ממנו בעתיד. צבעו ארגמן שחרחר. באף רבדים של ניחוחות, פרחוניות עדינה של פירות יער חמצמצים, פטל ודובדבנים, מרווה, שוקולד מריר וסילאן. בחיך גוף בינוני ומתפקע מטעם, עם מרקם רך וחלבי מעט וטאניות נעימה ורעננה, עם טעמי פטל ודובדבנים בשלים וסיומת חריפה מעט וארוכה מאוד, שנאחזת בחיך. מומלץ לחובבים מתקדמים שמוכנים להשקיע, והיין הזה טעים כל כך שהוא נגיש כמעט לכל חיך.
מאחורי היין: כינוי היין, “טורטוניאנו”, מגיע מהקרקע הטורטוניאנית שעליה גדלים הכרמים, שמאפייניה ייחודים: צבעה מעט כחלחל, היא מכילה מנגן ומגנזיום ומורכבת מ-30% חול, 55% חרסית והיתר אבן גיר. באזור זה, שמשתרע בין הכפרים לה מארה וברולו, גדלים כרמי נביולו רבים שמהם מופקים רבים מיינות האזור האדומים, והקרקע הטורטוניאנית מפיקה יינות ריחניים ואלגנטיים יותר, שמתבגרים והופכים נגישים מהר יחסית.
3 Responses
הברולו הנ”ל הינו ברולו די פשוט ובסיסי. ישנם יצרנים כמו אלדו קונטרנו , סנדרונה וכו’ שעושים ברולו הרבה יותר מעניין.
אין לי עדיין קילומטרז’ רציני בברולו אבל אני יודע לזהות יין מעולה כשאני טועם אחד כזה. הטורטוניאו שכתבתי עליו מרשים בכל קנה מידה. היותו קל ומודרני ביחס למקביליו לא מבטלת את איכותו או רמת העשייה הגבוהה שהוא מבטא, ודווקא הופכת את ההשוואה למעניינת. חבר שאני שותה איתו באופן קבוע ומבין הרבה יותר ממני אמר לי משפט יפה, ממש כשטעמנו את היין הזה: “יינות ברמות האלה מתקיימים בדרגת אומנות משלהם, וקשה להשוות ביניהם”. היינות האלה הם יצירות אמנות גם בעיני, ואני נוטה להסכים איתו. לחיים (-:
שלא תבין לרגע, גם אני חושב שמדובר ביין טוב בכל קנה מידה , יחד עם זאת שמדברים על ברולו, לדעתי הברולו הנ”ל הוא טוב אך לא מצטיין. מדובר על ברולו שלמרות היותו צעיר, נגיש וטוב כבר עכשיו לשתייה (וזה לא נפוץ ביינות הברולו שבד”כ צריך לפחות 10 שנים כדי להתחיל להיות נגיש)..