פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

Barbera D’Asti Superiore ‘Le Orme’ 2011

  • יקב: Michele Chiarlo (פיימונטה, איטליה)
  • בתמצית: ברברה נהדר ועשוי היטב, מענג ובעל נשמה, זורם ומעט מודרני. מומלץ
  • זנים: 100% דולצ׳טו
  • אלכוהול: 13%
  • מחיר מומלץ: 80₪
  • יבואן: הגפן
  • חשוב לדעת: לאוורר לפחות שעה לפני השתיה. ישמור על רעננותו עד 7 שנים משנת הבציר
  • לגום ליד… מגוון פסטות מעודנות, בשרים קלים, מוסקה, אנטי פסטי. יילגם היטב לבדו

גם אם מיקלה קיארלו קורץ אל צרכן היין העולמי בסגנון העשייה שלו, שקצת מרכך את החספוס ומוציא את הפרי החוצה, הברברה ד׳אסטי הזה מלא נשמה ושובה לב באופן שיקשה על חובבי איטליה לעמוד בפניו. הניחוחות שעושים זמזום נעים והחמיצות האופיינית לזן שנעטפת במאפייני הפרי המודגשים מעט  בנויים כדי לפתות את השותה בתוספת אופי כובש. זהו ברברה בדרגת אמצע, בין הפשוט לגדול, שמציע שתיה נעימה מאוד אז אם אתם חובבי ברברה, סגנון פיימונטה או יינות איטלקיים טובים, כדאי לכם לנסות את הפלא הקטן הזה. צבעו ארגמן ורדרד מעט. באף פטל מתקתק ואוכמניות, רמזים לתיבול אקזוטי ואניס, עם וניל מעט מודרני בסוף. החיך בעל גוף קל עד בינוני, חמצמץ תחילה ואחר מתפתח למתיקות מתובלת ומעט טאנית עם הרבה אופי וסיומת ארוכה. יופי של יין במחיר נוח, שמומלץ לחובבי איטליה אבל לא רק.

מאחורי היין: הזן האיטלקי החמצמץ ברברה מזוהה עם הכפר אסטי (Asti) יותר מכל מקום אחר, ועם השנים הפך לנפוץ ביותר בפיימונטה כולה. האזכור המוקדם ביותר של הזן הוא מהמאה ה-13 בפיימונטה אבל הפעם הראשונה שיוחס לו תפקיד משמעותי ביינות האזור היתה רק בשנת 1798 עם פרסום ספר זני היין (אמפלוגרפיה) על ידי ג׳וזפה נובולונה-פרגמו מהאגודה החקלאית של טורינו; רק בשנת 1970 זכו יינות ברברה ד׳אסטי לתקן DOC רשמי ולאחר מכן לתקן DOCG הגבוה בשנת 2008. החל משנת 2000 ניתן לייצר ברברה ד׳אסטי המוגדרים ׳סופריורה׳ כמו זה שנסקר לעיל. יינות אלה חייבים להיות בעלי אחוז אלכוהול מינימלי של 12.5% (בדומה לחוקי בורדו שבצרפת, שגם אצלם אחוז האלכוהול ביין אינו גבוה בדרך כלל) ואשר התיישנו ביקב למשך שנה לפחות, מתוכם חצי שנה לפחות בחביות.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן