פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Alamos Selección Malbec 2010

  • יקב: Alamos (מנדוזה, ארגנטינה)
  • בתמצית: מלבק ארגטיני קטיפתי, שופע ורך, שולחני פלוס
  • אלכוהול: 13.5%
  • מחיר מומלץ: 55₪
  • יבואן: הכרם
  • ללגום ליד… סלטים, גבינות קלות וגם קשות, פשטדות, נקניקים ועוף

בשוק היין יש היצע לא קטן של מלבק זני מארגנטינה, ולקח לי זמן להבין אם מדובר בנציג סטנדרטי ונעים מקבוצה זו או שיש כאן ייחוד שראוי לאזכור והמלצה. היין שייך לסדרה המשודרגת של היקב, אחת מעל לבסיסית, וההבדלים בינו לבין אחיו הפשוט יותר ברורים, למרות שיקב אלאמוס מעדיף מלבק “נעים וטעים לכולם” על חשבון עניין ומורכבות. מה שמציל את היין משיממון הוא ריכוז פרי עסיסי שחוגג בפה אך שומר על רכות מלטפת. צבעו עמוק ויפה כמו כל המאלבקים מהיקבים הארגנטיניים הטובים, סגול ארגמני עמוק. באף ניחוח דומיננטי של פירות יער שחורים רעננים ושזיפים מיובשים עם רמזים של עשבי תיבול עדינים ואפילו מינרליות קלה. בחיך פירות היער שחורים בשלים שמתאזנים עם מעט חמיצות, בתוספת טעמים מעט אפלים יותר שמאפיינים את הזן, עד הסיומת הארוכה.

מאחורי היין: בשוק קיימים כמה דוגמאות של “מאלבק מארגנטינה”. רובם מתאפיינים בטעמי פרי מודגשים ותמורה טובה למחיר, ולמרות זאת טעמם הדומיננטי לא יערב לכל חיך. מקורו של זן המאלבק בקאהור שבצרפת, שם מייצרים ממנו יין אפל וכבד יותר מהארגנטיני. באמצע המאה ה-19 הובאו גפני מאלבק לארגנטינה והתאקלמו היטב, אך רק בערוב המאה ה-20 עם היווצרות פוטנציאל כלכלי משמעותי בעולם החלו היקבים המקומיים לשאוף לייצר יינות איכות עבור שוק היין הבינלאומי. עשיית היין בארגנטינה משלבת טכניקות מהעולם הישן והחדש עם נטייה לעולם חדש. רוב המאלבקים האלה מכוונים לשתייה מהנה בתמחור נוח מאוד.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

טעימת שנין בלאן 5.2024 - בלוג הפיינשמקר

כחוט השנין

טעימה שמדגימה איזו איכות, תמורה ומגוון מציע שנין בלאן יבש

ז׳ן לואי שאב אופרוס סן ג׳וזף אדום - בלוג הפיינשמקר

Sélection Offerus Saint-Joseph

סן ג׳וזף מרוכז ואפל שמתגמל סבלנות ומציע שתייה מהנה ותמורה גבוהה, כזה שמומלץ לשמור תמיד במקרר

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן