- יקב: עַבָּיָיה (גליל מערבי, ישראל)
- בתמצית: אדום ישראלי רך ורענן, טעים וצנוע
- הרכב זני: סירה, קברנה סוביניון, קריניאן ופטיט ורדו
- אלכוהול: 14%
- מחיר מומלץ: 80₪
- ללגום ליד… ילווה היטב הרבה מאכלים: בשרים, תבשילים, גבינות קשות, יענג גם ללא אוכל
אחרי מקבילו הטוב מהשנה הקודמת שהורכב מזנים אחרים (ראו למטה), גם עם תוספת ענבי סירה התוצאה ניחנה בריחות עמוקים ומתיקות עגולה ונעימה. צבעו ארגמן כהה ויפה. באף הרבה פרי בשל מתוק ומעט עשבוני, רענן, עם ניחוחות תות ופטל שחורים ורמזי שוקולד מריר ומנטה. בחיך גוף בינוני ועגול, עשיר בטעמי פרי רך מתוק-חמצמץ עם טעמי תות שחור ושזיף בשל, מעט אניס ותיבול עדין שנותנים עומק. היין מפנק במתיקות ומעט חושני.
בציר 2008: הרכב זני: קברנה סוביניון 56%, קריניאן 40%, פטיט ורדו 4%
יין מענג, טעים מאוד ובעל אופי. הקריניאן שנבצר מכרם בוגרת בשפלת יהודה והפטיט ורדו הגלילי לוקחים את הקברנה לכיוון לא טיפוסי ביינות ישראלים. צבעו האדום-סגלגל כהה, ובהטיית הכוס הגוונים הורדרדים מרמזים שהיין ימשיך להתבגר ולהתעדן עוד כמה שנים. באף מורגשים פלפל ומתיקות משכרת האופיינים לקברנה אך גם ניחוחות מתובלים של פירות יבשים. בחיך היין עגול וקסום, בעל טעמי פרי עדינים ומעט ליקוריץ, ועם זאת היין רענן וחי. היין חייב להתאוורר שעה לפחות לפני השתיה.
מאחורי היין: יקב עבייה הקטן של היינן הצעיר והעצמאי יוסי יודפת משלב רעיונות סביבתיים בפילוסופיות עולם ישן ומציע יינות מוקפדים, צנועים ובעלי אופי. עם התפתחות היקב משתנה הרכב הזנים שהיקב עובד איתם, שרובם מגיעים מהגליל העליון, והיין הזה הוא שריד אחרון של יינות מהיקב עם תכולת קברנה דומיננטית.שתיתי את היין בארוחה דשנה במסעדה צרפתית טובה (קולט, מרחביה); הוא עינג אותנו לאורך כל הארוחה והשתלב היטב עם מנה עיקרית של נתח קצבים מדהים. בשלב מסוים היין התגלה בפני והתחיל “לדבר בגובה העינים”, ממש כמו חבר קרוב, מסוג החוויות שמראות שנמצא מולי יין יוצא דופן. כאמור, שנות הבציר הבאות של היין הזה עברו מדומיננטיות של קברנה לסירה והיין משתנה בהתאם. היינן גם מרגיש יותר בנוח “להתפרע” בעשיית היין ולתת לו להיפתח לכיוונים פחות שמרניים מבעבר.
2 Responses
abaya moon- a
שתיתי את היין moon – a בערב טעימות במלון האפנדי והיין היה פשוט נהדר ,טעים לא כבד ומשאיר טעם אוך וקליל בפה.
שבוע טוב
Moon A בהחלט נהדר; הוא היין המובחר יותר של היקב וגם הוא מצוין. הוא ייסקר כאן ברגע שיצא לי לשתות אותו בבית.