- יקב: Château Pierre-Bise (סאבנייר, עמק הלואר, צרפת)
- בתמצית: שנין בלאן מובחר מעמק הלואר, מורכב ועשוי לעילא, חובה לחובבי לבנים
- הרכב זני: 100% שנין בלאן
- אלכוהול: 13%
- מחיר מומלץ: 110₪
- יבואן: הכרם
- ללגום ליד… אפריטיף גבינות קשות ונקניקים איכותיים, פשטידות עשירות, קרפצ׳יו
שנין בלאן מליגה עליונה של עמק הלואר, המדגים את את האיכות, העומק והמנעד הרחב של היינות המופקים מזן זה באזור, המתמחה ביינות לבנים. הוא מופק בתת-האזור סבינייה (Savennières), דרומית לאזור וובריי (Vouvray) שנודע ביינות מתקתקתים יותר, אבל עם קשר ישיר ביניהם – שילוב של בציר מוקדם ומאוחר המופקים בנפרד ויוצרים ביין הסופי שילוב יבש ומתקתק, עשיר ומאוזן. ביקב המעולה פייר ביזה נהוג ללכת קצת יותר רחוק עם הבציר המאוחר ולאפשר לכרמים לפתח מעט בוטריטיס, אותו ריקבון אציל הגדל כפטריה על הענבים בשלהי ההבשלה ותורם טעם דובשי ועמוק עם ריכוז סוכר גבוה, כמו יינות סוטרן שבבורדו). היין זה השימוש בטכניקה זו נעשה במתינות והיין עדיין מוגדר יבש, בתוספת רמז לצימוק ודבש. העשייה כאן מעולה – יין מורכב ובנוי היטב, אלגנטי ועמוק, עם פרי מעולה מכרם יחידני שנתן ליין את שמו. צבעו קש ירקרק. באף מינרליות עם ניחוחות תפוח ירוק, דבש ויסמין. החיך מורכב, בעל גוף קל עד בינוני, מתקתק בתחילה ואז יבש, מעט מריר, מינרלי ועסיסי, רענן. שנין בלאן מסקרן ומיוחד ששותים מנוסים וחובבי לבנים צרפתיים ידעו להעריך.
בציר 2011 בטעימה מאוחרת (2018) – היין התבגר באופן מרהיב, פיתח צבע כתמתם דובשי ועמוק ומאפיינים שניוניים באף (פטרוליות), עם ניחוח צימוק שהעמיק וגבר. החדות ביין נשמרה ללא שינוי – חומציות דומיננטית ומאוד מרעננת. זהו יין מושלם לליווי פאטה כבד, גבינות בשלות, דגים לבנים וקרפצ’ו.