פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

פסטיבל ירדן וינטאג׳ 2015


מפגן של איכות בנוף המקומי

זה היה מפגן איכות ועוצמה של יקב גדול, מתוכנן ומתוזמר היטב. אבל פסטיבל ירדן וינטאג׳ גם טומן בחובו משמעויות רחבות יותר,המסמלות את חשיבותו של יקב רמת הגולן בתעשיית היין הישראלי. בימי שגרה היקב לא נמצא באור הזרקורים, יצרן גדול ומוערך אך לא נוצץ, בוודאי עבור חובב יין כמוני שמחפש עניין ביין לא פחות מאשר איכות. כמי שטועם הרבה יינות מהעולם, הם מהווים בעיני קנה מידה אמיתי ליקב בסדר גודל כזה, אבל למען הסדר הטוב – חשוב לא פחות והוגן יותר להעמיד אותם מול יינות ישראל. לטעמי יינות היקב עומדים שכם אל שכם מול יינות מובחרים מקליפורניה, מקביליהם הסגנוניים. אבל ההתפתחות המבורכת המפורטת בהמשך, של הבנה מעמיקה של הטרואר העומד לרשותו, מצעידה את היקב קדימה ומסקרן אותי לחשוב איך ייראו היינות שלו בעוד עשור. בשנים האחרונות השיק היקב מוצרים חדשים, חלקם טובים פחות לטעמי (רוב יינות סדרת ׳השמורה׳) וחלקם טובים הרבה יותר (מבעבעי ׳ירדן׳ היוקרתיים, חלק מיינות כרם יחידני). אבל מה שברור הוא שיקב רמת הגולן שומר על סטנדרטים עקביים גבוהים יותר מרוב התעשייה וגם יוזם ברקע מהלכי איכות מקצועיים שאין להם תחליף בנוף המקומי. מובילות זו מסמלת את חשיבותו הרבה. הפסטיבל סיפק הזדמנות פז להקשיב ליין ולאנשים שיוצרים אותו.

התפתחות ושנת מעבר ביקב
היינן הראשי ויקטור שונפלד ניצל את הפסטיבל כדי לחבר את מהלכי העומק המקצועיים המשמעותיים של היקב יחד עם יין הדגל של היקב שמסמל את החתירה לאיכות וביטוי מקומי. בסדנה שלו ״לקראת עידן חדש״ פירט שונפלד את שלבי התמודדות היקב עם מחלת הגפן המסתורית, אותה ׳תסמונת העלים המסולסלים׳ שפוגעת למעלה מעשור בכרמי איכות בישראל וגם באזורי יין אחרים בעלי אקלים דומה כמו דרום אפריקה. אנשי היקב היו צריכים לסמוך בעיקר על עצמם כדי לפעול למציאת פיתרון בעזרתם של גופים בינלאומיים. שונפלד גם פירט את תהליכי הלמידה של היקב את מגוון המיקרו-טרוארים ברמה, שבמהלכם נלמדו וסווגו 5 אדמות בזלת שונות. כדי להתמודד עם עקה (Stress) של הגפנים בעונות החמות נעזר היקב במומחים לפיזיולוגיה של הגפן כדי להביא את הגפנים להעמיק את שורשיהן. כתוצאה מכך המים בעומק הקרקע הופכים זמינים ולטענת היקב מאפשרים לגפן לשגשג באופן עקבי. ואחרי הדיבורים הגיעו הטעימות, בעיקר של גולת הכותרת, ירדן קצרין מבציר 2011 העומד להשתחרר לשוק בקרוב. יין הדגל האדום של היקב מופק בכמות מוגבלת בשנות בציר יוצאות דופן בלבד, האחרונה שבהן 2008. קצרין בהחלט טוען לכתר כיין הישראלי הטוב ביותר, בזכות איכות גבוהה מאוד ומורכבות לא מבוטלת. ירדן קצרין 2011 שהוטעם בסדנה מהווה את שנת הבציר האחרונה לפני שיושמו השינויים בכרמים שתואר לעיל, ומכאן גם נלקח שם הסדנה. יחד עם הקצרין הועמדו חמש כוסות יין ממוספרות; הניחוש הראשון היה שמדובר בטעימת רוחב של שנות בציר שונות, אבל אלה היו למעשה טעימות חבית “עיוורות” של זנים מבציר 2014: קברנה פרנק, קברנה סוביניון, מרלו, סירה, פטיט ורדו ומלבק. הדגימות היו מרתקות ומתעתעות וסיפקו הצצה מרתקת ליין תהליכי שטרם סיים להתפתח בחבית. הסגנון היינני הקליפורני בשילוב עם הטרואר הישראלי הורגשו היטב גם כאן.

Yarden_Vintage_4
אירוע קולינרי מקומי גבוה
בחוץ חיכתה לנו חגיגה קולינרית מושקעת. כדי לסמל את הטוב שבעולם היין והקולינריה המקומי הוזמנו שפים, אופים וקונדיטורים ישראלים מובילים לאפיין תפריט איכות על טהרת חומרי גלם מקומיים.

Yarden_Vintage_1

המטעמים הנהדרים הוגשו כמובן לצד מגוון רחב של יינות היקב, כולל כמה יינות מתיישנים ונדירים. זו היתה הזדמנות לפגוש את יינות היקב באירוע קז׳ואל יוקרתי ולא בסדנת טעימות, לבדוק כמה הם מהנים לשתיה. זהו מבחן מציאותי ואמיתי, והיינות כמובן צריכים לעמוד בקנה המידה של האוכל המושקע. ברוב המקרים הרושם מהיינות היה דומה: איכות, ניקיון ודיוק שעדיין בולטים בנוף היין המקומי. את בשלות היתר, הרוך המטשטש והשימוש המוגזם בחביות שעדיין נפוצים ביינות ישראל, בוודאי בקרב יקבי הבוטיק, כמעט ולא מצאתי כאן, לשמחתי. הנאה מיוחדת סיפקו המבעבעים הגבוהים של היקב מסדרת ירדן, המשתחררים לשוק חמש שנים ארוכות של תסיסה וליטוש לאחר הבציר. אלה יינות קולינריים מעולים, מלאי אופי ומחליפי חיך מרעננים מאוד עקב החמיצות המרעננת.

Yarden_Vintage_3

רשמים מיינות שטעמתי ואהבתי:

ירדן סוביניון בלאן 2015 – כיוון עולם חדש טרופי אבל לא יותר מדי, נקי, עם הרבה פרי מתקתק רענן. סוביניון בלאן עשוי טוב ביחס לנוף המקומי, גם אם מעט עמוס בחיך. ללא ספק נותן תמורה טובה למחיר ומומלץ בעיקר לקיץ, אחרי צינון הגון. 60₪
ירדן שרדונה כרם אורגני אודם 2013 – הרבה טרואר מהנה ומושך בשרדונה הזה, שקיבל צבע עמוק אבל גם מאפייני חבית ותסיסה שניה מעט בולטים מדי, כאלה שמזכירים במעט מתיקות של תירס. ועדיין הוא יין טעים ומהנה, הרבה בזכות האופי והבישום המיוחד שמוסיף לו עניין. 90₪
ירדן סירה כרם יהונתן 2007 – הסירה כרם יחידני הזה שהגיע לשוק ב-2011 הוא כיום יין רך ונעים מאוד עם מספיק מיקוד וגוף לא כבד מדי. הסיומת מעט עמוסה בחיך. 170₪+
רוזה סירה גמלא השמורה 2013 – רוזה ישראלי מפתיע בניקיון ובדיוק שבו, מהנה ונגיש, עם רעננות ומתיקות מרוסנות ומאוזנות, גוף חצי קל בין לבן ואדום, נעים ומורכב מספיק כדי לעורר מעט עניין, מרירות מרומזת וסיומת ארוכה יחסית ולא מכבידה. תמורה טובה למחיר ביין נהדר שמומלץ לקיץ. 50₪
ירדן מרלו 2008 – מרלו מובחר, עם שמש וחום ישראלי מאוד בבשלות ובמלאות שבו אבל טעים וחמצמץ מספיק כדי לאזן את המאסה. יין טוב להתחמם איתו בחורף. 100₪+
ירדן בלאן דה בלאן 2008 – מבעבע איכותי ונקי, חמצמץ וישיר, לימוני ומלא אופי, מרענן ובעל חמיצות שתלווה מאכלים רבים בהצלחה. החמיצות מלאה כאן ומיועדת לחובבי לבנים מתקדמים יחסית. מבעבע מרענן ואיכותי. תהליך הייצור המסורתי אורך 5 שנים. 130₪
ירדן רוזה ברוט (יבש) 2009 – מפתיע ביובש שלו, ביחס למתיקות המקומית הנפוצה, המבעבע הזה מרענן ולא מכביד, מרגיש איכותי ונקי, ישיר ופחות רך בהשוואה, נאמר, למבעבעי איכות מצרפת. גם כאן תהליך הייצור אורך 5 שנים. 130₪
הרי הגליל ויונייה כרם יראון 2014 – ויונייה נעים מבית היקב הבן מהגליל. הרבה פרי רענן טוב ולא משתלט כמו שנפוץ בויונייה ישראלי, זורם ומהנה עם תמורה מצוינת למחיר. רצוי לצנן היטב. 50₪

ירדן קצרין 2011 – יין הדגל ‘הטרי’ המורכב 92% קברנה, 8% מרלו. זהו סייח צעיר עם חומציות ונמרצות שיאפשרו לו להתיישן ועוד יתרככו אבל כבר עכשיו איכותו הגבוהה מורגשת. יין נקי ומאוזן מאוד, מדיף איכות וגם מעט טרואר, ללא שימוש מוגזם בחבית, שיתחיל להיות נגיש בעוד שלוש שנים. הרבה רבדים של פרי שחור, אדמה, אניס, תפוחים ירוקים, מרווה ואקליפטוס. יין מעט מתעתע, עם טעמי פרי שופעים שצובעים את כל החיך אבל הם מאוזנים ע״י חומציות ומעט טאנים רעננים. יש כאן בשורה ביין ישראלי אדום עילי, והיא טובה וחשובה. התמחור מעט גבוה לטעמי, אבל מגלם את המעמד של היין והאמונה וההשקעה של היקב בו. 450₪

 *השתתפות בפסטיבל באדיבות רשת סטופמרקט
SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

ז׳ן לואי שאב אופרוס סן ג׳וזף אדום - בלוג הפיינשמקר

Sélection Offerus Saint-Joseph

סן ג׳וזף מרוכז ואפל שמתגמל סבלנות ומציע שתייה מהנה ותמורה גבוהה, כזה שמומלץ לשמור תמיד במקרר

קא׳ דל באיו לאנגה נביולו - בלוג הפיינשמקר

Sant’Eufemia Ruché di Castagnole Monferrato

גרסת בסיס יומיומית טובה של רוקה, זן עלום מפיינוטה שמתהדר בתקן DOCG, ששווה תשומת לב ומציע אופי כפרי וקצוות פתוחים של עולם ישן

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן