פשוט לשתות יין טוב! משלוח מיוחד בחיפה והקריות
Search
Close this search box.

תערוכת סומלייה 2016

ביקור ראשון בתערוכת סומלייה סיפק הרבה חוויות ותובנות על מצב הענף. הרבה שחקנים מרכזיים לא מגיעים לכאן, והבמה נשארת למחפשי הזדמנויות, חשיפות והפגנת עוצמה. לא את הכל הספקתי לטעום, אבל התקרבתי בהחלט לסף היכולת.
יינות שקד עשו כבוד לשחקן המכובד החדש בפורטפוליו שלהם, הענק הצ׳יליאני Concha Y Toro, שמייצר במקצועיות יינות טובים בכל רמת מחיר כמעט, וגם יין דגל עם השפעות וייעוץ בורדולזי עילי – את ההמלצה תמצאו כאן.
יקבים טובים שאני מכיר המשיכו להפגין איכות וצניעות דרך היינות הטובים שלהם. יתיר חשפו יינות חדשים ושיפור מתמשך (הפטיט ורדו 2011 הטוב נסקר כאן). יקב רמת הגולן הציג פינו גרי עשוי כהלכה, והיקב האח הרי הגליל השיק פינו נואר חביב בהחלט בסדרה העונתית שלו. אורטל, וורטמן ושטרן ממשיכים לעשות יין טוב ואף להשתפר.

יקב בנימינה בהנהגת היינן הצנוע והטוב יפתח פרץ הציג יינות לבנים צנועים וטובים שבולטים ברעננות הנעימה שבהם, ללא מאפייני הגזמה במתיקות, בשלות והשפעות חבית. לא שבישראל חסרים יינות בקטגוריית המחיר הנמוכה, אבל היינות בתמונה מציגים שיפור בקטגוריה, שהוא מבורך לצרכן ולתרבות היין המקומית.

נעים להכיר את יקב גבעות, שמכוון לאמצע-גבוה עם יינות שיש בהם אופי ואיזון טוב. מרענן לטובה אצלנו.

יין טוב לא חייב להיות יקר, זה מוטו שאני אוהב לקדם. היו בתערוכה כמה דוגמאות לכך, למשל ביינות בתמונה מפורטוגל, כולל Box wine (יין בקופסה) נחמד מאוד עם מעט מאפייני עולם ישן.

לא מעט יינות ישראלים עדיין לוקים בחסר, לצערי. חלקם מיקבים בתחילת דרגם, חלקם ותיקים שכבר הספיקו לצבור מוניטין מסוים דרך יינות במחירים גבוהים למדי – והיינות לא טובים, על גבול המקולקל ממש, מעבר לשיקולי טעם וריח. אם כבר עובדים כל כך קשה, כדאי להשקיע בשיפור איכות המוצר. ישנם אנשים בתעשייה שיודעים לתת משוב ראוי שאפשר ללמוד ממנו.

לסיכום: תעשיית היין המקומית עדיין באמצע הדרך; טוב לראות שיש כוחות שמצעידים אותנו קדימה.

SHARE​

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים נוספים שאולי יעניינו אותך

קבלת פנים לטימורסו 6.2024 - בלוג הפיינשמקר

נעים להכיר, טימורסו

פגישת היכרות לענב הפיימונטזי הלבן המקומי שכמעט נכחד ומתגלה כמעניין ומגוון

דומיין ויינבאך ריזלינג קווה תיאו - בלוג הפיינשמקר

ֿRiesling Cuvée Theo

ריזלינג מעולה וטעים, לבדו או ליד כל מנה, שמחזיר את הצבע ללחיים של אלזס. מומלץ

בוייה מרטנו בורגון קוט ד׳אור בלאן - בלוג הפיינשמקר

Bourgogne Côte d’Or Blanc

בורגון לבן מובחר שמופק מכרמים באזור מרסו ונוגע בקצה העליון של דרגת הבסיס. מומלץ

כבר רשומים? התחברו

רישום משתמש חדש

שלום לך :-) רק רצינו לוודא...

…שהגיל שלך הוא 18 ומעלה.

דילוג לתוכן